Taideprojekti herättää oppilaiden uteliaisuuden

Taideprojekti. Paraisten skeitti-hallin seiniä koristavat pian Sarlinin koulun oppilaiden tekemät kemiaan liittyvän taideprojektin maalaukset. Kuva: Malin Johansson.

Paraisten skeittihallilla PIF Centerin alakerrassa on perjantai-iltapäivällä vilskettä. Sarlinin koulun Jopo-luokka on kokoontunut skeittihallille tekemään taideprojektin puitteissa maalauksia koristamaan seiniä. Vastaava opettaja Trang Öhman kertoo, että kyseessä on kemiaan liittyvä projekti, missä oppilaat saavat mahdollisuuden käyttää koulussa kemian tunneilla oppimaansa teoreettista tietoa. Jopo-luokalla on vain yhdeksäsluokkalaisia ja yhteensä luokalla on mukana kuusi poikaa ja yksi tyttö.

– Kemia voidaan joskus kokea koulussa melko vaikeaksi ja teoreettiseksi aineeksi ja siksi haluamme nyt, että oppilaat voivat käytännössä hyödyntää tietojaan.

Jopo-luokka, joka noudattaa joustavaa opetussuunnitelmaa, on hiljattain lukenut orgaanisesta kemiasta ja alkoholien kemiallisesta rakenteesta. Kun nuoret taitelijat aloittavat, aloittavat he pudottamalla pienen tipan väriä puulevyn pinnalle ja sen jälkeen he laimentavat värin liuottimella. Samalla Trang käy oppilaiden kanssa läpi kemiallista prosessia. Yksi oppilaista on Mikael Järnström.

– Kemia on tuntunut nyt ysillä helpommalta kuin aikaisemmin. Tämä on hauska projekti, koska muutenkin pidän taiteesta, sanoo Mikael, joka peruskoulun jälkeen tulee opiskelemaan datanomiksi.

Taideteokset tullaan ripustamaan Paraisten skeittihallin seinille

Luokan ohjaaja Eva-Marie Kerke kertoo, että he aloittivat luokan kanssa katsomalla filmin etanolista ja oppilaat saivat oppia etanolin tai spriin eri ominaisuuksista ja käytöstä.

– Se oli tottakai oppilaita kiinnostava aihe, koska kyseessä oli alkoholi, sanoo Kerke.

Kun taideteokset ovat valmiita, tullaan ne ripustamaan Paraisten skeittihallin seinille. Projekti toteutetaan yhteistyössä Paraisten kaupungin kulttuuriyksikön kanssa. Skeittihalli on suljettu kesäkuukausien aikana, mutta se avataan taas syksyllä, jolloin voi vapaasti tulla katsomaan taideteoksia. Niille, jotka haluavat testata skeittaamista, tarjolla on lainattavaksi skeittilautoja, kuten myös kypäriä ja suojia.

Malin Johansson

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*