Tänään Norjassa käynnistyy suunnistuksen maailmancup – Piffenin Amy Nymalm osallistuu Suomen maajoukkueeseen

Tänään Norjassa käynnistyy suunnistuksen maailmancup, jossa kilpaillaan keskimatkalla, pitkällä matkalla ja viestissä. Piffenin Amy Nymalm osallistuu Suomen maajoukkueeseen.

Suunnistus. Paraisten IF:n Amy Nymalm osallistuu 17 muun suunnistajan kanssa tänään alkavaan, ja sunnuntaihin asti kestävään, maailmancupin avaukseen Norjassa. Nymalm on ainoa FSO-suunnistaja ja hän toivoo sijoittuvansa kymmenen parhaan joukkoon

– Se on realistinen tavoite, mutta se ei tule olemaan helppoa, Nymalm sanoo.

Nymalm kertoo, että Norjan maasto muistuttaa Joensuun maastoa – siellä on jyrkkiä rinteitä ja pehmeää maastoa. Myös kunto on hyvä ja Nymalm on juuri tullut mattotestistä, kun PK tavoittaa hänet puhelimitse.

– Kunto näyttää hyvältä ja harjoitukset ovat menneet hyvin tänä talvena, kertoo Nymalm, joka harjoittelee normaalin harjoitusviikon aikana noin 8–13 tuntia.

Kilpailukaudella harjoitustunteja tulee olemaan hieman vähemmän, mutta harjoitusten intensiteetti on edelleen korkea. Viime vuoden syksyllä Nymalm loukkaantui nilkan nivelsiteen katkettua ja vamma tuntuu edelleen metsässä juostessa. Nymalmilla ei ole henkilökohtaista valmentajaa, vaan hän suunnittelee harjoituksensa itse. Yksi kauden päätavoitteista on saada lippu heinäkuussa Sveitsin MM-kilpailuihin.

– Minun ei ole mahdotonta päästä MM-kisoihin, Nymalm sanoo, ja lisää, että kilpailut käydään osittain korkealla ja haastavassa maastossa, jossa on suuria korkeuseroja.

Seuraavat maailmancupin kilpailut Norjan avauksen jälkeen kisataan elokuussa Tšekissä ja lokakuussa Italiassa.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*