Tanssi-taitoluisteluelokuva ”Viides sisar” ensi-iltaan SemiLivessä

dansare i lila ljus
Dags för filmpremiär för “Femte systern”. Pressfoto

– Ensi-iltaa siirrettiin useita kertoja, jotta saisimme järjestää näytökset elokuvateattereissa, mutta lopulta päätimme, ettemme odota enää, vaan julkaisemme elokuvan netissä, Musiikkiopisto Arkipelagin tanssinopettaja Solveig Ekholm kertoo.

Hän myös käsikirjoitti tarinan ja ohjasi elokuvan. Tarinassa on viisi prinsessaa, jotka ovat nimeltään Maa, Ilma, Vesi, Tuli ja Empatia.

Elokuvaa kuvattiin Paraisilla joulu- ja tammikuussa. Kuvauspäivät olivat pitkiä ja intensiivisiä.

– Elokuvan tekeminen oli hauskaa, stressaavaa ja jännittävää. Korona toi lisästressiä, kun muutoksia tuli koko ajan. Elokuvan tekeminen oli minulle lähes täysin uutta ainakin tässä mittakaavassa ja niin että minun pitäisi osata ohjata projektia, Ekholm pohtii.

“Jännittää vähän”

Myös oppilaat nauttivat kuvauksista.

– Oli kivaa saada nähdä, miten opettajat kehittelivät elokuvaa siinä samalla, työskentelivät yhdessä ja pitivät hauskaa, kertoo 13-vuotias tanssioppilas Mariela Westman, jonka rooli oli prinsessa Empatia.

– Kuvittelin, että vaan pari kameraa kuvaa joistain kauempaa, mutta siellä oli enemmän kameroita ja ne kuvasivat tarkasti ja läheltä, Vesi-prinsessaa esittävä 13-vuotias tanssioppilas Brianna Sandell lisää.

Elokuvassa mukana olevat oppilaat pääsevät katsomaan elokuvaa valkokankaalta omissa ryhmissään. Ilma -prinsessaa näyttelevä 15-vuotias Sonja Sievänen odottaa ensi-illalta eniten sitä että saa nähdä elokuvan ja olla kavereiden kanssa.

– Jännittää vähän nähdä oma näytteleminen, hän lisää.

SemiLive:ssä katseluoikeus on voimassa 48 tuntia lipun ostosta.

Lisätietoja: https://arkipelagmusik.fi/portfolio/viidessisar.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*