Teaterboulagelta uusi revyy vuosien tauon jälkeen

Glatt gäng. Här är en del av årets revyensemble.
Osa revyyssä mukanaolevista.
Puntin teatterisalissa tunnelma tiivistyy kun uuteen ensi-iltaan on enää runsas viikko aikaa. Revyyn harjoitukset alkoivat marraskuussa ja viime viikkoina niitä on ollut jopa viisi kertaa viikossa.
– Tällä kertaa nostamme esille ajankohtaisia aiheita kuten Malmin kehittäminen. Paljon on ollut puhetta myös vedestä joten jollain tavalla sekin on mukana ja tietysti myös kemiöläiset, kuten yleensäkin revyissämme, kertoo ohjaaja Riddo Ridberg.
Revyyn nimi Seitsemäs rondellipurje viittaa Ingmar Bergmanin elokuvaan ”Seitsemäs sinetti”.
– Paraisten purjerondellisssa on viisi purjetta ja sittenhän meillä on Paraisilla aika monta Bergmania, sanoo Ridberg.
Paljon enempää hän ei tämän ruotsinkielisen revyyn sisällöstä paljastakaan. Mainosjulisteessa leijailee suuri grilli kuin ufo Pro Malmin visioiman kaupunkikuvan yllä,
joten voitaneen vetää johtopäätös siitä että myös Saaristopoliitikkojen virallinen grillisivukin mainitaan.
Edellinen revyy oli West Side Glory? syksyllä 2009. Kirjoittajat ovat samat kuin silloinkin: Andreas von Bergmann, Skini Lindgård, Samppe Karlsson ja Anders Helenius. Daniela Franzell on kirjoittanut muutamia laulutekstejä paljon musiikkia sisältävään esitykseen.
Tanssinumeroiden koreografiasta vastaa Frida Lassus, joka on
ollut edellisen revyyn ja nuorisoshow-esitysten avustavana koreografina.
Revyyssä on mukana 33 henkeä nelimiehinen bändi mukaan lukien. Ikähaarukka on kuudestatoista noin 70 vuoteen.
Riddo Ridberg on itse näytellyt kaikissa Paraisten revyissä vuodesta 1977. Myös tällä kertaa hänellä on aiemmista revyistä tuttu rooli, mutta se ei ole hänen mukaansa nyt kuitenkaan Tauno.
Paraisten revyyt ovat yleensä aika kilttejä, miten on nyt?
– Kyllä, meillä ei ole tapana ilkeillä ihmisille. Toki paikallisten poliitikkojen ja virkamiesten kustannuksella voidaan pitää hauskaa, mutta täytyyhän olla vähän itseironiaa. Sehän on vain kunnia-asia jos mainitaan revyyssä!
Teaterboulagen Pro Pargas revyy esitetään Puntin kulttuurisalissa. Ensi-ilta on 20.2. ja sen jälkeen on 14 näytöstä 13. maaliskuuta asti.
Lipunmyynti: kaupungintalo, Nauvon asiamiesposti, Turun Luckan ja Netticket, www.netticket.fi
Marina Saanila, suomennos Leena Lehtonen