Tom Hildénin yritys ei ole mennyt konkurssiin – ravintoloitsija itse näkee tulevaisuuden valoisana

Tom Hildén itse sanoo, että korona aiheutti suuria ongelmia ja että verovelat ovat peräisin niiltä ajoilta. Kuva: Arkistokuva/Anja Kuusisto.

Torstain Paraisten Kuulutusten suomeksi käännetyssä artikkelissa todetaan virheellisesti, että Paraisten ravintoloitsija Tom Hildénin yritys Matglad och Havsglad on mennyt konkurssiin. PK pahoittelee tapahtunutta.

Molempia yrityksiä koskien on tehty konkurssihakemus, mutta Hildéniä ja hänen yritystään edustava asianajaja Bertil Zetter sanoo, että tilanne saadaan ratkaistua.

– Matglad ja Havsglad eivät mene konkurssiin.

– Velkojalle konkurssihakemus on tapa tehostaa saatavien perintää. Ulosotto on toinen ja hitaampi tapa, kun taas konkurssihakemus on rajumpi keino.

Zetter kertoo, että Verohallinto jätti viime joulukuussa käräjäoikeuteen konkurssihakemuksen, jossa Havsgladilta vaadittiin yhteensä 48 000 euroa.

Sopimus saatavan takaisinmaksuaikataulusta tehtiin Verohallinnon kanssa, ja nyt maksamatta on noin 16 000 euroa. Se on maksettava viimeistään heinäkuun 31. päivänä.

– Konkurssihakemus on nyt käräjäoikeudessa tauolla ja se peruuntuu, kun velka on maksettu. Siihen ei liity dramatiikkaa, Zetter sanoo.

Matgladista jätettiin konkurssihakemus paljon pienemmästä summasta, 2 200 eurosta korkoineen, maksamattomasta vuokrasta.

Yhtiö maksoi sen heti pois.

– Koska konkurssiin hakivat maallikot, he luulivat olevansa oikeutettuja korvaukseen myös erilaisista kuluista ja hukatusta ajasta eivätkä peruneet hakemusta, vaikka kaikki oli maksettu. Käräjäoikeus päätti 18. huhtikuuta jättää konkurssihakemuksen käsittelemättä, koska saatavalle ei ollut enää perustetta. Asia on siltä osin loppuun käsitelty.

Zetter on myös muita teitä saanut kuulla, että Verohallinto on jättänyt konkurssihakemuksen koskien Matgladia noin 40 000 euron verosaatavista.

– Käräjäoikeus ei ole vielä antanut tietoa siitä Matgladille, mutta teemme samanlaisen sopimuksen kuin Havsgladille ja Matglad maksaa myös sen velan, luultavasti saman aikataulun mukaan kuin Havsgladin osalta, Zetter sanoo.

Matglad voisi jopa hakea yrityssaneerausta, jotta ehtii maksaa velkansa, mutta yhtiö on katsonut, ettei se ole tarpeen, koska asia voidaan hoitaa toisella tavalla.

Yrityssaneeraus on menetelmä, jota voidaan käyttää, jos aggressiiviset perintätoimet kohdistetaan yritykseen, jonka taloustilanne on tilapäisesti kireä.

Tom Hildén itse sanoo, että korona aiheutti suuria ongelmia ja että verovelat ovat peräisin niiltä ajoilta.

– Koronavirus söi sekä yrityksen taloutta että omia voimia. Mutta meillä on kesäksi paljon tilauksia, joten tulevaisuus näyttää valoisalta, Hildén sanoo.

Ravintolat Gullkronassa ja Kirjaisissa pyöritettiin Havsgladin kautta. Ensi kesänä näitä ravintoloita hoitaa uudet ravintoloitsijat ja Havsgladilla on vain pitopalvelutoimintaa.

Matgladilla on kolme ravintolaa Paraisilla, Pratglad kaupungintalossa, Sprängglad Nordkalkissa ja Steinglad Parocilla. Lisäksi myös Matgladilla on pitopalvelutoimintaa.

PK

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*