TPS vei pisteet – PIF yleisöennätyksen

Sunnuntaina nähtiin Paraisilla melkoinen kansanjuhla, kun Pargas IF ja Turun Pallo-seura kohtasivat kauden toisessa Turunmaan derbyssä 1 362 katsojan todistaessa tapahtumaa paikan päällä.

Pargas IF:n ja TPS:n kauden toinen kohtaaminen jalkapallon Ykkösessä tuskin jätti ketään kylmäksi, sillä Pajbackan kentän uuden ennätysyleisön edessä tarjottiin nautinnollinen jalkapallo-ottelu, missä pisteet matkasivat tällä kertaa Turkuun luvuin 0–2 (0–1). Näin Turunmaan herruus meni tältä kaudelta jakoon molempien voitettua omat ottelunsa 2–0 – joukkueet tuskin kohtaavat syksyn jatkosarjoissa.
Kaiken kaikkiaan ennätysyleisölle tarjottiin hyvätasoinen Ykkösen jalkapallo-ottelu ja aivan varmasti kaikki paikalle saapuneet olivat tyytyväisiä näkemäänsä – toki näin paraislaisittain tappio harmittaa. Piffen aloitti ottelun terävästi ja alkuminuuttien aikana sekä Gino Berg että Gezim Voca pääsivät laukomaan kohti TPS-vahti Jere Koposta, mutta melko löysiksi jääneet vedot suuntautuivat suoraan Koposen syliin.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina 19. minuutille asti, kunnes Yoonis Muse kaatoi kevyehkösti Simo Roihan rangaistusalueen sisällä ja seurauksena oli rangaistuspotku, jota Roiha asettui itselaukomaan. Veto oli tarkka mutta tulosta ei syntynyt, sillä Olli Hakanpää Piffenin maalissa torjui rangaistuspotkun upeasti vasemmasta alanurkasta kulmapotkuksi.
Tämän jälkeen TPS ehkä otti pienen otteen pelistä ja se palkittiin 31. minuutin kohdalla, kun ensimmäistä kertaa turkulaisten avauksessa ollut Severi Pöysä löysi Linus Rönnbergin oikealta. Tämä ohitti hieman hapuilleen Daniel Enqvistin, eteni lähietäisyydelle ja laukoi pienestä kulmasta turkulaiset 1-0 johtoon.

– Olen tyytyväinen peliimme sen ensimmäiset 20 minuuttia, mutta jaksoon 20–45 minuutin välillä en ole, totesi Piffenin päävalmentaja Stefan Strömborg lehdistötilaisuudessa.

Toinen puoliaika oli kohtalaisen tasainen 55. minuutin kohdalla TPS:n peli piristyi selvästi, kun Daniel Rantanen korvasi Demba Savagen. Tästä eteenpäin TPS:n erikoistilanteista vastasi Rantanen, vaikka tällä kertaa ne eivät olleetkaan aivan yhtä vaarallisia kuin normaalisti.

Myös Piffen marssitti toisella puoliajalle tuoretta voimaa. Jo tauon jälkeen Samir Achkir oli korvannut Gino Bergin, mutta 75. minuutin kohdalla kentälle juoksivat Kajus Svanberg, Paulus Kopperoinen ja Niklas Rantanen korvaten John Adolfssonin, Ville Pirhosen ja Matias Lahden. Tämän kolmikon kentälle tulo piristi selvästi Piffenin peliä ja eritoten Kopperoinen oli muutamaan otteeseen hyvin ahdistelemassa TPS-puolustusta.

– Hienoa, että saimme tässä ottelussa laitettua kentälle nuoria pelaajia kokemusta saamaan, jatkoi Störmborg.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi harmittavasti 86. minuutilla pallon pomppiessa Piffenin maalialueella ja loppujen lopuksi se kimposi Enqvistin jalasta omaan maaliin. Kokonaisuutena Piffenin esitys oli hyvä ja paremmalla onnella ja viimeistelyllä tulos olisi saattanut olla toisenlainen. Mikäli se pystyy kauden jäljellä olevissa otteluissa venymään samankaltaiseen esitykseen, vahvistamaan hieman rivejään – nytkin sivussa olivat loppukauden sivussa olevan Kevin Larssonin lisäksi Viktor Johansson ja Tomas Hradecky – ja viimeistelemään paremmin, on sillä kaikki mahdollisuudet nousta sarjataulukossa korkeammalle.

Parasta illassa oli toki yleisömäärä 1 362, joka oli samalla Piffenin ja Pajbackan kentän uusi yleisöennätys.

– Todella upea tapahtuma. Oli hienoa nähdä näin paljon yleisöä kentän laidalla. Sitä varten pojat harjoittelevat ja pelaavat, kommentoi Strömborg.

– Oli hieman tunteellista tulla taas Pajbackaan ja varsinkin vierasjoukkueen valmentajana, mutta ne ajatukset karisivat pois, kun peli alkoi. Piffen oli juuri niin vaarallinen kuin odotimmekin ja toivon ehdottomasti Piffenille pelkkää hyvää jatkossa. Täällä on tehty hienoa työtä ja muutaman vuoden päästä, jos Piffen vaan paikkansa pitää, voidaan Paraisilla nähdä pääosin omista pelaajista koostuva joukkue Ykkösessä, kommentoi TPS:n paraislainen päävalmentaja Jonatan Johansson.

Piffenin osalta kausi jatkuu ylihuomenna lauantaina Kokkolassa, kun se kohtaa sarjassa kuudentena olevan KPV:n, joka maanantaina hävisi Kotkassa KTP:lle 0–3. Kotonaan Pajbackassa Piffen pelaa seuraavan kerran 23.7. kun vastustajaksi Pajbackan lauantai-iltaan saapuu viime aikoina hieman yskähdellen pelannut Gnistan.