Tunnelmalliset joulumarkkinat Granvikissä

Ewa Essén järjestää nyt kolmatta vuotta peräkkäin yhdessä Minna Lindbergin kanssa joulumarkkinat tilalla. Kuva: Malin Johansson.

Joulua edeltävällä viikolla on mahdollisuus hankkia viimeiset joululahjat ja nauttia joulutunnelmasta Granvikin joulumarkkinoilla 15.–17.12. klo 10–16.

Kun kääntyy Saaristotieltä ja ajaa kiemurtelevia teitä Granvikin suuntaan, tuntee hiljalleen rauhan laskeutuvan. Nurmikot ovat vielä vihreitä ja ilma tuntuu leudolta kun pikkujouluun on enää kaksi viikkoa. Siellä täällä näkee välähdyksiä valosarjoista, jotka on poimittu esille valaisemaan pimeyttä ja luomaan joulutunnelmaa. Ajettuani noin seitsemän kilometriä Granvikintietä pitkin, määränpääni häämöttää tien vasemmalla puolella – kyltissä lukee ”Ewa på Loftet” ja hieman kauempana häämöttää pieniä punaisia ​​mökkejä, jotka muodostavat kutsuvan maatilaympäristön merinäköalalla.

Perinteiset joulumarkkinat

Ewa Essén on asunut täällä miehensä Rayn kanssa yli 20 vuotta. Pariskunnalla on myös asunto Turussa, mutta eläkeläisinä he viettävät mielellään suurimman osan ajastaan ​​täällä. Tilan monet rakennukset vaativat veronsa ja puutarhasta on huolehdittava. Vanhan navetan remontti on parhaillaan käynnissä, ja sen on tarkoitus valmistua siihen mennessä kun joulumarkkinat pidetään 15.–17.12. Ewa järjestää nyt kolmatta vuotta peräkkäin yhdessä Minna Lindbergin kanssa joulumarkkinat tilalla. Minnalla on myös Paraisten keskustassa sijaitseva sisustusliike Wanha Wallis. Tänä vuonna he ovat päättäneet keskistää markkinat vain kolmelle päivälle klo 10–16, kun ne viime vuonna olivat avoinna täydet viisi viikonloppua.

– Haluamme tarjota perinteiset joulumarkkinat ja tästä minä pidän kaikesta eniten, Minna hymyilee.

Ewa on samaa mieltä ja sanoo, että Minna on todellinen tulisielu ja kertoo, että markkinoilta löytyy kaikkea perinteisistä käsitöistä itse leivottuihin leipiin ja leivonnaisiin. Myös Heisalassa sijaitsevan Rahkosen omenatarhan omenoita tulee myyntiin.

– Joulumarkkinalla haluamme tarjota vierailijoillemme elämyksen, ja aiempina vuosina meillä on ollut myös paljon kaukaa tulleita vierailijoita, jotka ovat tänäkin vuonna pyytäneet markkinoita, Ewa kertoo.

Kierrätys on Ewalle tärkeää

Ewa johtaa yritystä ”Ewa på Loftet”, ja yhdessä tilan vanhoista maatilarakennuksista hän kutoo räsymattoja, ompelee tilkkutäkkejä ja tekee antiikkinalleja. Nämä tuotteet ovat myynnissä myös joulumarkkinoilla. Minna tulee myymään joitain tuotteita, joita hänellä on myös myynnissä Wanha Wallis -myymälässä, kuten erikokoisia Maileg-tonttuja, kynttilöitä, lautasliinoja, Nauvon Korsnäsin lampaannahkoja ja muita pieniä sisustusyksityiskohtia jouluksi. Hän aikoo myös tehdä seppeleitä, jos inspiraatio iskee. Myynnissä myös sukkia, saapikkaita, villapuseroita ja kauniita lasten mekkoja, kaikki tuotteet ovat paikallisten käsityöläisten valmistamia.

– Pyrimme tuomaan esille erilaisia ​​paikallisia käsityöläisiä ja heidän tuotteitaan, jotka eivät ehkä muuten saa yhtä paljon näkyvyyttä, Eva selittää ja esittelee ihanaa punavalkoruudullista mekkoa, joka sopii pienelle tytölle joulun pyhinä.

Kierrätys on Ewalle tärkeää ja se näkyy myös kaikissa hänen tuotteissaan. Joulumarkkinoilla voi maksaa käteisellä tai Mobile Paylla.

Tarjoillaan kahvia ja itse leivottuja keksejä

Tilan huvimajassa tarjoillaan kahvia ja itse leivottuja keksejä. Joulumarkkinoilla vierailijat voivat myös istua alas ja nauttia kupin kahvia tai glögiä ja jotain itse leivottua rauhassa ja hiljaisuudessa. Myyntiin tulee myös kotileivottuja limppuja, taatelikakkua ja pieniä leipiä Lilltervosta. Näkymä huvimajasta on upea ja joulutunnelma on entistä vahvempi, kun istumme huvimajassa juomassa kahvia kauniiden esineiden ja kynttilöiden ympäröimänä.

Malin Johansson
käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*