Turunmaan Kiinteistöt muuttaa uusiin tiloihin

RabbeoTagewebb
Toukokuusta alkaen Turunmaan Kiinteistöjen isännöintipavelu toimii Konstran talossa apteekin entisissä tiloissa.
Uusiin tiloihin muuttaa isännöintipalvelun lisäksi myös Rabbe Holmbergin kiinteistövälitys. Toimittuaan yhdentoista vuoden ajan Opkk-välittäjänä Osuuspankissa Holmberg on jälleen itsenäinen kiinteistövälittäjä omassa Turunmaan Kiinteistöt-yrityksessään.
Toiminta jälleen itsenäisenä sekä toimiston muutto tarkoituksenmukaisimpiin tiloihin tuntuu Holmbergista hyvältä. Mukana muuttavat isännöinnistä vastaavat Maj-Len Söderblom, Riina Salonen ja Mikael Östman.
– Isännöintitoimintamme on kasvanut vakaasti ja hoidamme nyt noin 60 asunto-osakeyhtiön isännöinnin. Mukana on sekä isoja kerrostaloja että pienempiä rivitaloja eli kolmella työntekijällä riittää töitä ja joustava asiakaspalvelu edellyttää kunnon tiloja. Lisäksi tarvitaan tiloja asunto-osakeyhtiöiden hallitusten kokouksia sekä yhtiökokouksia varten. Kaiken tämän saamme uusien tilojen myötä, kertoo Holmberg.
Konstran talon alakerran liikehuoneisto on ollut tyhjillään viime toukokuusta asti lukuunottamatta joulun aikaa, joilloin tiloissa oli Ullan joulupuoti. Kiinteistön omistava Tage Eriksson on iloinen siitä että tiloihin saadaan vuokralainen.
– On hienoa että taloon tulee uutta toimintaa ja kaiken lisäksi vuokralainen, jolla on vakavasti otettavaa ja vakaata toimintaa. Emmehän halua että keskustan liiketilat ammottavat tyhjyyttään, sanoo Eriksson.
Ennen muuttoa tiloissa tehdään kuitenkin remonttia. Kolmelle isännöitsijälle rakennetaan työtilat, Holmbergille toimistohuone, pari kokoustilaa, keittiötilat jne.
– Lopputuloksena on nykyaikainen, valoisa ja avoin maisemakonttori sekä tilat yksityisiä neuvotteluja varten. Haluamme panostaa asiakaspalveluun ja siihen kuuluvat myös viihtyisät tilat. Ja jos jatkossa haluamme laajentaa toimintaamme niin siihen löytyy tiloja, sanoo Holmberg.
Vaikka kiinteistövälityksessä on jo jonkin aikaa ollut hiljaisempaa uskoo Holmberg että myös tämä toiminta-alue tulee kasvamaan.
– Isännöintipuolella on aina ollut töitä ja ne vaikuttavat vain lisääntyvän. Vaatimukset kasvavat ja nykyään on niin paljon lakeja  ja rajoituksia että kukaan ei jaksa hoitaa isännöitsijän tehtäviä itse. Tietojen ja taitojen lisäksi vaaditaan ajanmukaiset tietokoneohjelmat, jotta voidaan hoitaa talouteen ja hallintoon liittyvät asiat. Myös taloyhtiöiden remontit työllistävät meitä, toteaa Holmberg.
Hän aikoo jatkaa kiinteistönvälitystä myös saaristossa, josta hänellä on pitkä kokemus.
Marina Saanila, suomennos Leena Lehtonen