Useat paraislaiset ravintolat valmiina toimituksiin ja noutoihin

Café Kajutanin Johanna Lehdolla on jo kokemusta lounas-annosten kotiinkuljetuksesta. Arkistokuva

Soittokierros paraislaisiin lounasravintoloihin osoittaa, että usea ravintola on varautunut nykyiseen tilanteeseen, varsinkin kun kävijöiden määrässä on havaittu laskua.

Café Kajutan, joka muutti Kalkkisatamantielle viime syksynä S-marketin saneerauksen ja laajentamisen yhteydessä, on jo pitkään tarjonnut lounasannosten kotiin toimituksia. Siihen asti, kun uudet tilat saatiin käyttöön, oli heillä jonkin aikaa vain kotitoimituksia. Palvelumuotoa on käyttänyt lähinnä vanhempi väki ja Johanna Lehto kertoo, että viime aikoina he ovat saaneet jonkin verran uusia asiakkaita.

– Toimitamme keskimäärin 50 annosta per päivä, hieman päivästä riippuen. Jotkut asiakkaistamme ovat tilanneet ruokaa vain määrätyille päiville, kertoo Lehto.

– Maanantaina ruokatoimitusten yhteydessä olemme jättäneet asiakkaillemme lappuja, että jätämme ruuan oven ulkopuolelle. Kaikki asiakkaamme maksavat laskulla, joten käteistä rahaa ei liiku lainkaan.

Hallituksen maanantaisen infon jälkeen Lehdolle ei ollut vielä selvää, voidaanko paikkaa pitää jatkossa auki normaaliin tapaan.

Matgladin Tom Hildén oli juuri valmistautumassa toimitusten aloittamiseen, kun hänelle soitettiin. Matgladin kohdalla kyseessä on toimitukset sekä Paraisille että Turkuun, missä hänellä on yhteistyökumppani.

– Periaatteessa meillä on mahdollisuus aloittaa saman tien, kunhan saamme päivitettyä kotitoimitukset nettisivullemme. Valmiiden annosten toimittaminen ruokakauppoihin jatkuu niin kuin ennenkin, ehkä hieman voimakkaammin kuin ennen, mutta tarkistamme kysynnän ja seuraamme tilannetta, sanoo Hildén.

Café Hallonbladissa, joka on yleensä suljettu maanantaisin, on valmistauduttu kotiin vietävien lounaiden toimituksiin jo tiistaista lähtien.

Kotiruokapainoitteisten päivällisannosten kuljetus käynnistyy myös Paraisilla, Kaarinassa ja Turun alueella.

Siskokset Rozanne Fors ja Isabella Forsström Café Hallonbladin edustalla. Arkistokuva

– Olemme saaneet jo jonkun verran tilauksia, ja nyt täytyy aktivoitua sen verran, että henkilökunnan lomauttaminen ei olisi kovinkaan suurta. Aloitimme suunnittelemaan tätä perjantaina ja tarjoamme ensi vaiheessa toimituksia viiden kilometrin säteellä, mutta tarvittaessa myös pidemmälle, kertoo Isabella Forsström.

Kjell Gustafsson Kjell’s Kitchenistä sanoo, että hänellä ei ole resursseja kotitoimituksille, mutta lounasannosten hakupalvelu on jo nyt käytössä.

– Osa asiakkaista on jo aikaisemminkin hakenut lounaita ja ei tarvitse kuin soittaa ja tilata, niin pakkaamme valmiit annokset, hän sanoo.

Ravintola Malmen aloitti toimitukset eilen, vaikka he ovatkin pitäneet taukoa tästä toiminnasta jonkin aikaa. Marina Eskolinin mukaan kyseessä on henkilöstön pitäminen töissä.

– Kaikki tilaisuudet ovat peruttuja, joten on tärkeää turvata työntekijät. Jos emme saa ruokaa ulos, emme voi myöskään pitää henkilökuntaa töissä, sanoo Eskolin.

Myös ravintola Kamu tarjoaa take awayta jo nyt, kuten myös Lielax Kauppa & Kapakka. Useimmalla Paraisten pizzerialla on ollut kotiin toimitukset jo aikaisemmin.

– Toistaiseksi olemme myös auki niin kauan kuin voimme, nyt vain edetään päivä ja tunti kerrallaan. Seuraamme, miten tilanne etenee ja toimimme voimassa olevien säännösten mukaan. Olemme jo nyt tehneet joitakin muutoksia ravintolassa sisällä, sanoo Kamun ravintoloitsija Eija Karlsson.

Tennby Grillin omistaja Krekar Rasul seuraa tilannetta, mutta koska hänellä on vain 12 asiakaspaikkaa, ei suurempaa ihmisten paikallaoloa ainakaan ole luvassa.

– Toistaiseksi pidän auki normaaliin tapaan ja jos kotiin kuljetuksille tulee kysyntää, aloitamme sen, hän sanoo.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*