Uusi PIF-Pre Academy alkaa syksyllä

Monen vuoden aikana Ville Ranta-aho on miettinyt PIF-Pre Academyn perustamista, ja syksyllä siitä tulee todellisuutta. Talvi ja kevät on mennyt suunnitteluun ja tuen hakemiseen niin että konsepti voisi olla ilmaista osallistujille. Kuva: Linn Turkki.

Ville Ranta-aho on PIF-Pre Academyn takana, ja ajatuksena on, että saisi nuoret liikkumaan ja että jo nuoressa iässä ennaltaehkäistä urheiluvammoja. On myös erityisen tärkeää, että heille, joilla ei vielä ole harrastusta löytyy sellainen, ja sen takia on myös ryhmiä siihen tarkoitukseen. Niissä tulee pääsemään kokeilemaan eri lajeja niin että löytää itselle mieluisan. Vaikka ennakkoilmoittautuminen alkoi vasta viikko sitten, on jo tullut monta ilmoitusta, ja osallistujille tule olemaan enemmän ryhmiä kuin neljä, joka oli alkuperäinen suunnitelma.

PIF-Pre Academyssa voi osallistua lajista riippumatta

PIF Akatemia, joka on jo olemassa ennestään lukiolaisille, ei tule olemaan yhteistyössä PIF-Pre Academyn kanssa, mutta Pre Acadmy tulee toimimaan valmistelevana asteena PIF Akatemialle. Pre Academyn kautta voi saada vielä enemmän irti PIF Akatemiasta, kun on hyvä alusta mistä jatkaa treenaamista.

PIF-Pre Academyssa voi osallistua lajista riippumatta, ja on jo tullut ennakkoilmoituksia lajeista kuten esimerkiksi judo ja ratsastus. Vaikka on jo oma harrastus, voi kuitenkin mennä mukaan ryhmään, jossa osallistujilla ei ole valmiiksi harrastuksia, jos haluaa esimerkiksi kokeilla uutta lajia tai ekstraa liikuntaa.

Ryhmät jaetaan iän mukaan

Ryhmässä heille, joilla ei vielä ole harrastusta, suunnitelma on, että sinne saisi valmentajia eri lajeista, niin että osallistujat saavat kokeilla niitä. Treenit tulevat olemaan monipuolisia ja että niihin voi osallistua matalalla kynnyksellä. Ryhmät jaetaan iän mukaan, ja vaikka ryhmässä olisi eroja tasossa, osallistujat tulevat tekemään asioita oman tason mukaan.

– Kaikki saavat aloittaa omalla tasollaan, kertoo Ranta-aho

Kun nuoresta iästä saakka oppii ennaltaehkäisemään urheiluvammoja, nuorista tulee terveellisiä aikuisia. Liikunnalla ennaltaehkäistään myös sairauksia joita voi saada myöhemmin elämässä liikunnan puutteen takia. Monella on esimerkiksi ollut ongelmia selän kanssa tai muilla rasitusvammoilla, ja tätä halutaan estää PIF-Pre Academyn avulla.

PIF-Pre Academy etsii lisää sponsoreita

PIF-Pre Academy alkaa koulujen alkamisen yhteydessä elokuussa ja treenit ovat sunnuntaisin. Monet kilpailuthan ovat viikonloppuisin, joten ajatuksena on, että osallistuu silloin kun voi. Voi myös tulla mukaan myöhemmin, jos ei pääse ensimmäisillä kerroilla.

PIF-Pre Academy etsii myös lisää sponsoreita, kun huomattiin että tulee enemmän ryhmiä, joten he toivovat että ottaa yhteyttä, mikäli se kiinnostaa.

Linn Turkki

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*