Vesikirput seikkailevat tämän vuoden elävässä joulukalenterissa

Tämän vuoden livejoulukalenteri esitetään Keskuspuistossa. Remmissä ovat mukana vasemmalta Leila Biström, Tobias Reuter, Emilia Lindström, Skini Lindgård, Ingrid Möller sekä Desirée Kavander. Kuva: Mikael Heinrichs

Viime vuonna suursuosion saanut Teaterboulagen elävä joulukalenteri saa jatkoa tänä vuonna.

Niin kuin viime vuonnakin, kun kyseessä oli Matojen joulukalenteri, on tänäkin vuonna kyseessä täysin oma tuotanto.

Cucu & Bosmina pääosissa

Tämän vuoden joulukalenteri perustuu aikaisemmin tänä vuonna julkaistuun Satu Zwerverin ja Skini Lindgårdin samannimisen kirjan kertomukseen vesikirpuista Cucu & Bosmina.

– Viime vuoden joulukalenterin jälkeen olimme melko varmoja, että haluamme toteuttaa kalenterin toisenkin kerran – ja toivottavasti tästä tulee perinteinen, sanoo tämän vuoden joulukalenterin tuotantovastaavana oleva Emilia Lindström.

Skini Lindgård vastaa yhdessä Mecki Ruokolahden kanssa tänä vuonna Keskuspuistossa tapahtuvan kalenterin käsikirjoituksesta ja se koostuu sekä live- että videoluukuista.

– Tänä vuonna kalenteri toteutetaan siten, että liveluukkuja avataan torstaista sunnuntaihin, kun taas maanantain, tiistain ja keskiviikon luukut julkaistaan Teaterboulagen netissä, kertoo Lindström.

Syynä siihen, että liveluukkuja on tänä vuonna vähemmän, johtuu aikataulusyistä sekä se perustuu tosiasiaan, että viime vuonna huomattiin, että kaikki päivät eivät ole yhtä suosittuja kuin toiset. Netissä olevat luukut avataan kello 17.00.

– Oli todella hauskaa tehdä kalenteria viime vuonna, mutta samalla oli haastavaa tehdä liveluukku joka päivälle. Tänä vuonna liveluukkuja on kaksitoista, toteaa Lindström.

Kokoontuminen Lucius Alienusin luona

Tänä vuonna yleisö kokoontuu – sunnuntaista 1. joulukuuta lähtien – Lucius Alienus-patsaalle Keskuspuistossa, mistä sen jälkeen mennään yhdessä päivän luukun kohdalle. Luukut esitetään arkipäivisin kello 17 ja lauantaisin ja sunnuntaisin sekä itsenäisyyspäivänä kello 13. Lucianpäivänä 13. joulukuuta Cucu & Bosmina ottavat osaa kirkolta kohti Ahosen kulmaa kulkevaan kulkueeseen noin kello 19.

– Yksi luukuista tullaan tosiasiassa esittämään sisätilassa, kun menemme kirjastolle, missä Satu Zwerver on myös mukana, paljastaa Lindgård.

Viiden näyttelijän voimin

Tämän vuoden joulukalenteriin Cucu & Bosmina odottavat joulua ottaa osaa viisi näyttelijää: Desirée Kavander, Ingrid Möller, Lisa Taulio, Tobias Reuter ja Leila Biström.

– Tulee varmasti olemaan hauskaa kiertää ympäri Keskuspuistoa, nauraa Kavander.

Charlotta Palander vastaa puvuista, kun taas Lasse Andersson vastaa graafisesta suunnittelusta, esitteistä, julisteista ja muusta materiaalista.

– Mukana on myös Anton Elmvikin joulukalenteriin kirjoittama kappale. Musiikkiopisto Arkipelagin oppilaat tulevat myös esiintymään. Lisäksi teemme yhteistyötä Åbolands ungdomsförbundin sekä Pargas Manskörin ja Pargas Damkörin kanssa, kertoo Lindström.

Kuten viime vuonnakin, joulukalenteri on kaksikielinen, mutta ei sillä tavalla, että kaikki tulkittaisiin kahdella kielellä, vaan kielet sekoittuvat luontevasti.

– Toivomme todellakin, että joulukalenterista tulee jatkuva perinne, joka jatkuu useiden vuosien ajan, päättää työryhmä.

Teaterboulagen joulukalenterin Cucu & Bosmina odottavat joulua ensimmäinen luukku avataan sunnuntaina joulukuun 1. päivä kello 13. Kokoontuminen Lucius Alienuksen vieressä Keskuspuistossa.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*