Viulisti Kaisla Holkko valittiin Wegelius-solistiksi

tyttö soittaa viulua
Kaisla Holkko. Kuva: Yksityinen

13-vuotias Kaisla Holkko valittiin videokarsinnan perusteella yli 40 osallistujan joukosta Martin Wegelius -instituutin järjestämän valtakunnallisen haun kautta.

– Olen aina haaveillut, että pääsisin soittamaan orkesterin solistina ja nyt se toive vihdoin toteutuu. Tuntuu hyvältä, kun kova harjoittelutyö palkitaan, Kaisla Holkko kertoo.

– Kaisla on pitkälle edistynyt oppilas joka tykkää ottaa haasteita vastaan. Kaisla on aina esiintynyt paljon ja arvasin, että hän innostuisi tästä, , kertoo Kaislan viuluopettaja Riikka Lehtimäki.

Nauha piti toimittaa kilpailuun melko lyhyellä varoajalla, joten kisaa varten lämmitettiin vanha kappale ja Holkko teki nauhan kotona.

“Uskomattoman korkea taso”

Yhteensä konserttiin valittiin kahdeksan alle 18-vuotiasta solistia, mikä on tuomariston mukaan uskomattoman korkean tason myötä muutama enemmän kuin aikaisempina vuosia.

Tuomariston arviointi perustui mm. soittimen tekniseen tuntemukseen, kehonkieleen, persoonallisuuteen ja karismaan esityksen aikana sekä konserttikokonaisuuteen sopiva kappaleen valintaan.

Kaisla esittää konsertissa Kreisler-Pugnanin Preludin & Allegron. Tuomaristo kehui Kaislaa nuoreksi viulistiksi, jolla on ilmaisussa paljon annettavaa ja sanottavaa.

Koronan vuoksi keväältä syksyyn siirretty konsertti esitetään suorana lähetyksenä 26.9.2021 Helsingin G18-juhlasalista.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*