Voiko aikuisena ryhtyä taitoluistelijaksi?

Luistelukoulu. Skating Team Parainen tarjoaa loppuvuodesta ilmaisia ​​luistelutunteja 3–12-vuotiaille lapsille.

PK:n toimittaja osallistui taitoluistelutunnille

Vilkaistuani nopeasti ruostuneita luistimiani lukiopäiviltäni 1990-luvun alussa, tajusin, että tarvitsen paremmat luistimet, jotta voin suorittaa suunnitellun taitoluistelutunnin kunnia tallessa. Sanottu ja tehty – reilusti uudemmilla lainaluistimilla tapaan Skating Team Paraisten valmentajan Salla-Kaisa Helianderin osallistuakseni elämäni ensimmäiselle taitoluistelutunnille. Salla-Kaisa kertoo, että Skating Team Parainen on lokakuusta lähtien sunnuntaisin tarjonnut taitoluistelua aikuisille Funskate- ja SkateFit-tuntien muodossa Paraisten jäähallissa. Skating Team Parainen oli aiemmin nimeltään Parsport Taitoluistelu, mutta syksystä lähtien se on toiminut itsenäisenä yhdistyksenä.

– FunSkate on suunnattu nuorille ja aikuisille, ja kaikki luistelusta liikuntamuotona kiinnostuneet ovat tervetulleita. Ryhmä sopii myös jo aiempaa jääurheilutaustaa omaaville, mutta kokemus ei ole välttämätöntä, Salla-Kaisa sanoo.

“Tunnen itseni Bambilta liukkaalla jäällä”

Aloitamme lämmittelyllä ja mietin itsekseni, miksi jään pitää olla niin liukasta ja kiiltävää – luistelisin mieluummin karkealla pinnalla, eli sellaisella jäällä kun meillä oli kotona lammella kun luistelimme lapsena. Nyt tunnen itseni Bambilta liukkaalla jäällä, ja jalkani ovat jo tunnottomat 10 minuutin jäällä vietetyn minuutin jälkeen, koska jännitän jalkalihaksia valtavasti. Ja se pahenee. Harjoittelemme jarrutusta, luistellaan vuorotellen eteen ja taaksepäin sekä tehdään kaaria, leikkauksia ja käännöksiä. Puolen tunnin jälkeen jäällä uskallan jo rentoutua ja kaikki sujuu paljon paremmin ja itseluottamus nousee, kun kuulen Salla-Kaisan rohkaisevia sanat ja hurraukset. Onneksi olen toistaiseksi onnistunut jättämään huomiotta katsomossa olevat henkilöt, jotka vilkuttavat minulle iloisesti nähdessään kauhistuneen ilmeeni.

Jollekin, joka luisteli viimeksi lukiossa, 45 minuutin oppitunti on juuri sopivan pitkä. Salla-Kaisan rohkaisevat sanat ja vinkit tarkoittavat, että kestän oppitunnin loppuun asti, ja tunne on huipussaan, kun on aika pysähtyä ja kuulen itseni sanovan ”Teen tämän mielelläni uudestaan”. Joten toivoa on heille, jotka haluavat aloittaa taitoluistelun aikuisiässä.

Aloittelija. PK:n toimittaja Malin Johansson.

Parainen haluaa tarjota kaikille luistelijoille oman luistelijan polun mikä tarkoittaa, että on olemassa kaikkia ikä- ja taitotasoja tukevia ryhmiä ja harjoituksia ja kaikille tarjotaan laadukasta valmennusta.

– Arvostamme jokaista luistelijaa ja haluamme antaa jokaiselle mahdollisuuden treenata haluamallaan tasolla ammattivalmentajien avulla. Luistelijamme kasvu alkaa luistelukoulusta ja perusryhmistä, joista on sitten mahdollisuus edetä taitoryhmiin, sanoo Salla-Kaisa.

FunSkate-ryhmä harjoittelee sunnuntaisin klo 15:30 ja osallistumismaksu on 12 euroa, ja 10 kerran lippu maksaa 100 euroa. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä tai Mobilepaylla. Osallistuaksesi sinulla tulee olla oma tapaturmavakuutus, joka kattaa jääurheilun.

Mila Karppinen (15). FunSkate on suunnattu nuorille ja aikuisille.

Skating Team Parainen tarjoaa loppuvuodesta ilmaisia ​​luistelutunteja

Uutta on myös se, että Skating Team Parainen tarjoaa loppuvuodesta ilmaisia ​​luistelutunteja 3–12-vuotiaille lapsille. Luistelukoulu sopii sekä tytöille että pojille, eikä vaadi aikaisempaa luistelukokemusta. Luistelukouluissa harjoittelu tapahtuu koulutettujen ammattivalmentajien johdolla.

– Luistelukoulu tarjoaa hyvän perustan kaikille jäälajeille ja muille vapaa-ajan harrastuksille. Tavoitteena on oppia luistelun perustaidot ja saada rohkeutta olla jäällä, Salla-Kaisa kertoo.
Lasten luistelukoulu järjestetään lauantaisin klo 10.15–11.00. Salla-Kaisan lisäksi valmentajina yhdistyksessä toimivat Tuuli Haahtela ja Minna Vuorinen.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*