Yhdistys ja yritys saavat kulttuuripalkinnot

Jeanette Laaksonen, DUV på Ålön -yhdistyksen puheenjohtaja. Arkistokuva: Mikael Heinrichs.
Jeanette Laaksonen, DUV på Ålön -yhdistyksen puheenjohtaja. Arkistokuva: Mikael Heinrichs.
Paraisten tämän vuoden kulttuuripalkinnon saavat De Ungas Vänner på Ålön -yhdistys sekä Vrakplundrarförlaget-kustantamo. Perusteluissa todetaan DUV på Ålön -yhdistyksen olevan perinteinen nuorisoseura, jolla on suuri seurantalo ja joka seuraa aikaansa.
Kulttuurilautakunta haluaa erityisesti kiittää yhdistystä pitkäjännitteisestä työstä sekä sen lapsille ja nuorille tarjoamista elämyksistä ja toiminnasta. Säännölliseen toimintaan kuuluvat lasten omat illat, tanssikurssit ja nappulajalkapallo, kun taas tempaustyyppistä toimintaa edustavat perhejuhlat, ruoanlaittokurssit, teatteriesitykset ja konsertit.
DUV på Ålön on hyvä esimerkki siitä, mitä tämän päivän nuorisoseura voi saavuttaa ja tehdä paikkakunnan viihtyvyyden hyväksi. Dalaskogia esiteltiin PK:n nuorisoseuraintaloja käsittelevässä sarjassa 8. lokakuuta.
Toisen kulttuuripalkinnon saa nauvolais-jurmolainen Vrakplundrarförlaget-kustantamo, joka on erikoistunut saaristoaiheisten kirjojen julkaisemiseen. Se on julkaissut kuusi kirjaa perustamisensa jälkeen 2008. Kustantamon omistavat Agneta Andersson ja Björn Lindström.
Liisa Ake-Helariutta. Evakkotuvan emäntä saa itsenäisyyspäivänä tunnustusta työstään kotiseutupalkinnon muodossa. Arkistokuva: Leena Lehtonen.
Liisa Ake-Helariutta. Evakkotuvan emäntä saa itsenäisyyspäivänä tunnustusta työstään kotiseutupalkinnon muodossa. Arkistokuva: Leena Lehtonen.
Lautakunta jakaa myös kaksi kotiseutupalkintoa. Liisa Ake-Helariutta saa kaupungin kotiseutupalkinnon ja Stig Engman puolestaan Rainer Fagerlundin muistoksi perustetun kotiseutupalkinnon.
Liisa Ake-Helariutta oli 5-vuotias, kun hänen perheensä lähti evakkoon Karjalan Koivistolta päätyen Paraisille. Talo, johon perhe asettui toimii nykyään Evakkotupa-nimisenä museona. Siellä hän ottaa vastaan ryhmiä ja kertoo karjalaisten evakkomatkoista, omista kokemuksistaan ja sodan kauhuista.
Engmanin palkintoa perustellaan hänen työllään vanhojen valokuvien digitalisoinnin parissa.
Hän on aktiivinen Facebook-ryhmässä ”Allt va betär förr – Bilder från Magerstan” (ulkoinen linkki, suljettu ryhmä), jossa hän julkaisee ja mielellään myös keskustelee kuvista ja kaupungin kehityksestä.
Palkinnot luovutetaan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa kaupungintalolla 6.12. klo 14. Tilaisuus on avoin yleisölle, ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Lue myös: