“Yleensä he yllättävät minut äitienpäivänä”

Kahden lapsen äiti. Rebecca yhdessä Aurelian ja Adrielin kanssa. Kuva: Malin Johansson.

Rebecca Passell
Ikä: 31
Perhe: Aviomies Jan-Eric ja lapset Aurelia 6v ja Adriel 2v
Asuu: Omakotitalossa Gunnarsnäsissä Paraisilla
Koulutus: sairaanhoitaja
Työskentelee: Paraisten kotisairaalassa
Kiinnostuksen kohteet: lukeminen, käsityöt, metsäkävelyt ja kotona viihtyminen
Parasta äitinä olemisessa: nähdä lasten kehittyvän ja nähdä maailma lasten silmin

Kiirastorstaina vuonna 2017 Rebecca Passellista tuli äiti ensimmäistä kertaa. Hän oli tuolloin 25-vuotias ja tuntui sekä jännittävältä että mullistavalta ottaa ​​uusi rooli vastaan.

– Äidin rooli tuntui alusta alkaen täysin luonnolliselta, vaikka se olikin hieman kaoottista, sillä molemmat lapset syntyivät liian aikaisin ja tarvitsivat hoitoa keskolassa (vastasyntyneiden teho-osastolla), Rebecca kertoo.

Rebecca työskentelee osa-aikaisena sairaanhoitajana

Kotona Gunnarsnäsissä sisarukset Aurelia (6) ja Adriel (2) leikkivät perheen olohuoneessa suuressa keltaisessa omakotitalossa, jota Rebecca ja hänen miehensä Jan-Eric Passell remontoivat. Keittiön ikkunasta näkyy kimalteleva meri ja koivujen lehdet ovat juuri puhkeamassa. Tänään Rebecca ja lapset viettävät rauhallista aamua kotona, mutta joskus meno on hektisempää, koska sekä Rebecca että Jan-Eric tekevät vuorotyötä. Rebecca työskentelee osa-aikaisena sairaanhoitajana ja kertoo haluavansa hyödyntää sen ajan, jolloin lapset ovat pieniä, ja hän nauttii kotona olemisesta ja heidän kanssaan touhuamisesta.

“Vain siksi, että sinusta tulee äiti, ei voi tietää, millainen tulisi olla tai mitä tehdä”

– Tykkään askarrella yhdessä lasten kanssa niin sisällä kuin ulkona, kun taas mieheni on se, joka usein osallistuu lasten kanssa erilaisiin liikuntalajeihin.
Rebecca sanoo, ettei kenestäkään koskaan tule täysinoppinutta äitiä ja toteaa, että joka päivä tuo uusia haasteita.

– Vain siksi, että sinusta tulee äiti, ei voi tietää, millainen tulisi olla tai mitä tehdä ja mikä on oikein tai väärin. Lapset käyvät jatkuvasti läpi erilaisia ​​kehitysvaiheita, eikä kaikkeen voi valmistautua.

Eniten Rebeccaa äidin roolissa ovat yllättäneet kaikki esiin kumpuavat vahvat tunteet ja loputon rakkaus, jota äiti tuntee lapsiaan kohtaan.

– Se on lähes pelottavaa, Rebecca sanoo ja lisää, kuinka ylpeä ja iloinen hän on, kun lapset onnistuvat jossain.

Rebecca viettää osan äitienpäivästä töissä, koska hänellä sattuu olemaan iltavuoro sinä päivänä – mutta hänellä on tunne, että perhe keksii jotain äitienpäiväaamuna.

– Yleensä he yllättävät minut äitienpäivänä, Rebecca sanoo ja näyttää odottavalta.

Malin Johansson
Suomenkielinen käännös:
Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*