“Yrittäjät, vastatkaa kyselyihin”

många glada människor på möte runt ett bord
Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontuu: Staffan Sundström (vasemmalla), hänen takana Nina Katajainen, Nicolina Galkin, Björn Nurmio, Ted Wallin, kaupungin yritysneuvoja John Forsman, Lasse Andersson ja hallituksen puheenjohtaja Tove Hagström. Etänä osallistuivat Jimmy Kronberg ja Lola Schwartz. Kuva: Carina Holm

Parainen ei ole tähän mennessä noussut maakunnan yrittäjäystävällisimpien kuntien kärkeen, mutta kaupungin tavoite on pitkällä tähtäimellä olla se paikkakunta, missä vallitsee yritysystävällisin ilmapiiri.

Tärkeä mittari sinne pääsemiseksi on vuosittainen maakuntaennuste, johon yrittäjäyhdistyksen jäsenet voivat vastata 15. marraskuuta asti.

Sekä kaupungin yritysneuvoja John Forsman että Länsi-Turunmaan yrittäjien puheenjohtaja Tove Hagström kehottavat yrittäjiä eri puolilla Paraisia todellakin vastaamaan siihen, sillä se on hiljattain lähetetty sähköpostitse.

– Maakuntaennuste ei ehkä kuulosta siltä, että se koskisi pienen yrityksen arkea, mutta se on tärkeä työkalu, jota käytetään monella tavalla, kun kaupunki miettii, miten se voi parhaiten auttaa yrittäjiä, he sanovat.

Vain 33 paraislaista yritystä oli mukana vaikuttamassa

Heidän tavoitteenaan on, että 66 yrityksen 260 jäsenestä vastaisi tänä vuonna, koska vain 33 paraislaista yritystä oli vaikuttamassa, kun viimeksi ennustetta tehtiin.

Toinen tärkeä mittari on yrittäjien kuntabarometri, joka viimeksi tehtiin viime syksynä.

Kaupunki teki myös oman yrittäjäkyselynsä tämän vuoden alussa.

– Kaksikymmentäviisi niistä, jotka vastasivat, jättivät yhteystietonsa ja heihin olemme olleet yhteydessä. Monet peräänkuuluttivat parempaa vuoropuhelua kaupungin kanssa ja sitä olemme pyrkineet järjestämään, sanoo Forsman.

Kaupunki yrittää parantaa yhteistyötä

Esimerkiksi hankinnoista ja kaupungin ostoista yrittäjät ovat toivoneet lisää tietoa.

Nyt kaupunki on yhteistyössä yrittäjäyhdistyksen kanssa järjestänyt suosittuja tapaamisia hankintojen merkeissä. Kaupunki on myös parantanut tiedotustaan yrityksille, joiden toimialalle uudet hankinnat ovat ajankohtaisia.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

1 Kommentti

  1. Moikka ,kaupungilta olen joskus kysynyt muutaman kerran kuka huoltaa kaikki kiinteistöjen katot ja rännit,vastaukseksi on tullut että käytetään samaa yrittäjää näissä hommissa[olikohan yrittäjä paraisilta] ja muutenkin kun määrärahat on huoltopuolelta loppu joku sano,nimeä mainitsematta,näinhän meitä tuettu,Ei ole ihme että niitä hometaloja tulee vaudilla,yksityisellä puolella vähän sama juttu,hotellin ja satamarakennuksen katto todella edustavan näköiset,taksi asema halutaan pitää järkyttävän retrona,turisti rysä.Moikka 🙂

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*