“Företagare, svara på enkäterna”

många glada människor på möte runt ett bord
Företagarföreningens styrelse: Staffan Sundström till vänster, bakom honom Nina Katajainen, Nicolina Galkin, Björn Nurmio, Ted Wallin, stadens företagsrådgivare John Forsman, Lasse Andersson och avgående ordförande Tove Hagström. På distans deltog Jimmy Kronberg och Lola Schwartz i mötet. Foto: Carina Holm

Pargas har hittills inte nått toppen bland de företagsvänliga kommunerna i landskapet, men stadens mål är att på sikt vara den ort i regionen som har det företagsvänligaste klimatet.

En viktig mätare för att nå dit är den årliga landskapsprognosen, som företagarföreningens medlemmar kan svara på till den 15 november.

Landskapsprognosen är ett viktigt verktyg

Både John Forsman, stadens företagsrådgivare, och Tove Hagström, ordförande i föreningen Väståbolands företagare, uppmanar företagare runt om i Pargas att verkligen svara på den, då den nyligen har skickats ut per mejl.

– Landskapsprognos låter kanske inte som något som berör en liten småföretagares vardag, men den är ett viktigt verktyg som används på många sätt när staden funderar på hur den bäst kan hjälpa företagarna, säger de.

Deras mål är att 66 företagare av föreningens 260 medlemmar ska svara i år, då bara 33 företag från Pargas medverkade senast då prognosen gjordes.

En annan viktig mätare är företagarnas kommunbarometer, som senast gjordes i fjol höstas.

Staden gjorde också en egen företagarenkät i början av året.

Staden vill lyssna på företagarna

– Tjugofem av dem som svarade på den enkäten lämnade sina kontaktuppgifter och dem har vi kontaktat. Många efterlyste en bättre dialog med staden och det har vi försökt ordna, säger Forsman.

Till exempel kring upphandlingar och stadens köp har företagarna önskat mer information. Nu har staden tillsammans med företagarföreningen ordnat välbesökta träffar kring upphandling.

Staden har också förbättrat sin information till företag vars bransch berörs då nya upphandlingar är aktuella.

Carina Holm

carina.holm@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*