Jämlik lågtröskelservice för alla

Kommunalvalet. Pargas tog för en tid sen i bruk en bra innovation – Be om hjälp-knappen. Det är en elektronisk lågtröskelservice på stadens hemsida, riktad till barnfamiljer.

Ibland då man är i någon form av knipa inser man att man behöver hjälp, men vet inte var man ska börja. Då kan man genom att trycka på knappen komma i kontakt med staden, som kan leda en vidare till rätt instans.

Jag tycker det vore intressant att fundera på ifall man kunde vidareutveckla denna idé. Varför ska den servicen endast gälla barnfamiljer?

Även andra, till exempel ensamboende, pensionärer, företagare och ungdomar är alla kommuninvånare som ibland kan behöva hjälp, och inte veta i vilken ända de ska börja.

Genom att ta i bruk en Be om hjälp-knapp riktad till alla kunde kommunen öka jämlikheten, och invånarna kunde be om hjälp i ett tidigare skede, innan problemen blir väldigt stora.

Fredrik Jensén

Lielax

Kommunalvalskandidat

SFP i Pargas

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*