Neljäs kerta toden sanoo

Adrian Rantala.
Adrian Rantala.
Siihen että päätin osallistua neljännen kerran nuorisoshow´hun on tietysti syynsä. Vuoden show, nimeltään ”SHOW 8” saa ensi-iltansa vajaan kuukauden kuluttua ja vähitellen mutta varmasti kaikki palapelin osat löytävät paikkansa. Vaikka olenkin kokenut jo kolme showensi-iltaa, alkaa jännitys tuntua vatsassa aivan kuin edelliskerroillakin.
Vuonna 2010, eli lähes kuusi vuotta sitten lähestyi ”Show MMX”:n ensi-ilta. Se oli ensimmäinen show, johon osallistuin ja tuntuu melkein siltä kuin olisi ollut vasta eilen kun 14-vuotiaana seisoin näyttämöllä mustissa nahkahousuissa ja punaisessa kauluspaidassa ja lauloin The Doorsien kappaleen ”Light My Fire”. Muistan että näin koulussa julisteen, jossa luki että tulevaan Show´hun haetaan nuoria esiintyjiä.
En ollut nähnyt aiempia nuorisoshow-esityksiä mutta olin kuullut niistä paljon. Ei mennyt montaa tuntia ennen kuin olin päättänyt osallistua. Sitä päätöstä en ole koskaan katunut. Se kuulostaa kliseemäiseltä, mutta elämäni ja minä henkilönä, olisi hyvin erilaista jos en olisi silloin osallistunut. Se johti siihen että halusin olla mukana seuraavassa kolmessa show´ssa, ”Show 006”, ”Show SEVEN” ja nyt ”SHOW 8”.

Tule todistamaan taikuutta, jonka yhdessä tarjoamme sinulle!

Se johti siihen että olen kasvanut muusikkona, laulajana ja esiintyjänä. Se johti siihen että sain ystäviä ja kokemuksia, jotka ovat mukanani koko elämän ajan.
Sanotaan että showt´t ovat saaristokaupunkimme tavaramerkki, enkä voi muuta väittää. Minusta jokaisen nuoren pitäisi voida olla mukana. On opettavaista ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista, olipa sitten itse lavalla laulamassa soolonumeroa tai näyttämön takana teknikkona.
Uskon vahvasti siihen että ryhmän yhteenkuuluvaisuus ja ilo näkyy lavalla. Ainakin siltä tuntuu kun itse seisoo näyttämöllä tai sen takana odottamassa seuraavaa numeroaan.
On se tunne että tämän ME olemme tehneet yhdesä. Tuntee ilmassa olevan jännityksen ja ilon. Tuntee että olemme kaikki kuin yhtä perhettä, joka on tehnyt töitä usean kuukauden ajan voidakseen esiintyä ja esittää shown. ”Show” on sanana tai käsitteenä hyvin kuvaava termi sille mitä teemme. Kyseessä ei ole musikaali. Ei ole kyse näytelmästä, eikä edes konsertista. Tämä on show; täynnä näyttelemistä, sketsejä, tanssi- ja musiikkinumeroita.
Se mitä on myös erityisen tärkeää korostaa on musiikki. Kaikki shown´n musiikki esitetään livenä, mikä on erittäin tärkeää esityksen tunnelmalle. Olen nyt toista kertaa mukana kitaristina showbändissä ja se on hauskaa, vaativaa ja opettavaista. Olen saanut tutustua uuteen musiikkiin, uusiin sointuihin, uusiin soittotyyleihin ja uusiin muusikkoihin. Arvostan tätä todella paljon.
”SHOW 8” tuo lavalle useita, niin uusia kuin tuttujakin lupaavia nuoria kykyjä.
On mielenkiintoista kuulla ”Show MMX”:n nuorimpien osallistujien olevan nyt tämän esityksen vanhimpia. Huomaan nyt miten lahjakkaita nuoria kaupungissamme on. Nuoria, jotka haluavat antaa aikansa yhteisen shown´n tekemiseen ja tekevät sen täydestä sydämestään.
Show´t ovat perinne vuodesta 2000 takaa ja niiden jatkumiseen tulee ehdottomasti pyrkiä. Lopuksi haluaisin rohkaista kaikkia lukijoita tulla katsomaan ”SHOW 8”:aa 14.1.2016 alkaen. Tule todistamaan taikuutta, jonka yhdessä tarjoamme sinulle!
Adrian Rantala
suomennos Leena Lehtonen