Paljon tekemistä ja vain vähän aikaa

Hanna Nyström.
Hanna Nyström.
Käyn viimeistä vuotta Skärgårdshavets skolanissa ja päiväni ovat ahdettu täyteen erilaista tekemistä. Koulupenkkiä kulutetaan, showharjoitukset Paraisilla sekä lucianpäivän rientojen ja koulun joulujuhlien ohjelman valmistelut vievät kaikki oman aikansa.
Päivät venyvät pitkiksi ja olisi ehdittävä tekemään mahdollisimman paljon. Joudun suunnittelemaan päiväni tarkasti kun on paljon kotitehtäviä ja opeteltavaa ohjelmaa.
Asun Korppoossa, joten linja-automatka Paraisille kestää 1,5 tuntia suuntaansa. Sinä aikana ehdin tekemään läksyt sekä harjoittelemaan kappaleita sekä luciaesitystä että show’ta varten. Myös show’n harjoitukset venyvät yhä pitemmiksi, enkä aina ehdi viimeiseen linja-autoon joten joudun välillä yöpymään Paraisilla.
Kun käyn peruskoulun viimeistä luokkaa on kaikenlaista muutakin mietittävänä. Aika ajoin stressi nousee pintaan. Kun olen kuitenkin jo toista kertaa mukana show’ssa, olen oppinut priorisoimaan asioita oikein.
Olen oppinut hoitamaan koulutyöt hyvin. Välillä on raskaampaa, mutta minulla on upea perhe ja ystävät, jotka auttavat ja tukevat tarvittaessa. Tykkään olla koko ajan vauhdissa enkä anna sen stressata minua. Olen myös auttanut ystäviäni oman aikansa suunnittelemisessa ja stressin välttämisessä ja sen selvittämisessä. Minusta tuntuu hyvältä auttaa muita, jotka tarvitsevat apua asioissa joiden parissa itsekin kamppailen. Ja kun esitykset alkavat, huomaan että kaikki on ollut sen arvoista.
Eräs motto joka tulee mieleeni joka aamu on ”If this would be my last day, how would I live it”. Mielestäni on tärkeää elää juuri haluamallaan tavallaan jokaisena päivänä. Älä mieti asioita liikaa, elä tässä hetkessä äläkä tulevaisuudessa. Muuten unohdat elää.
Hanna Nyström
käännös Mikael Heinrichs