Clownerna tar över parken på söndag

Tittut! Clowner för en dag. Uppifrån Pia Prost, Annika Johansson-Rosenlund, Nina Ekman och Ulrika Ström från marthakretsen Brinkaspinglorna står för arrangemangen kring söndagens clownlopp. Foto: Mikael Heinrichs
Tittut! Clowner för en dag. Uppifrån Pia Prost, Annika Johansson-Rosenlund, Nina Ekman och Ulrika Ström från marthakretsen Brinkaspinglorna står för arrangemangen kring söndagens clownlopp. Foto: Mikael Heinrichs
Marthakretsen Brinkaspinglorna är igen i välgörenhetstagen. Nu på söndag ordnar de nämligen för tredje gången Clownloppet i Centralparken i Pargas.
Jippot ordnas för att samla in medel till sjukhusclownverksamheten vid ÅUCS i Åbo.
– Nyheten för i år är att vi också har annat arrangerat program i parken under dagen förutom själva loppet. Det blir både musikunderhållning och vi har ordnat med catering, berättar Pia Prost från Brinkaspinglorna.
Det utlovas en riktig familjefest med MGP-bekantingen Emma Vahtola som uppträder efter loppet. Uppvärmning blir det från klockan 11.15 under ledning av Marjo Paavola.
Marthorna kommer att steka våfflor, fotbollsjuniorerna säljer hot dogs och popcorn medan handbollsjuniorerna sköter cafeterian.
– Tack vare våra sponsorer har vi lyckats täcka alla utgifter så att deltagaravgifterna styrs oavkortat till sjukhusclownverksamheten, säger Ulrika Ström.
Clownloppet är samtidigt en del av Go! Pargas-projektet som sparkade igång i lördags med en utomhusmässa och gemensam motion i Centralparken.
Veckoprogrammet för Go! Pargas är nu klart och inkluderar promenad med lätta muskelövningar varje måndag kl. 18–19 med start från Björkhagens skola, lätt motionsgymnastik i Björkhagens skola varje onsdag kl. 16.30–17.30 samt bollspel i finska högstadiet varje torsdag kl. 17.30–18.30. Anmälningar tas emot på joan.keihas@pargas.fi och 040 488 5939.
Clownloppet riktar sig till barn i åldern 0–12 år. Deltagaravgiften är fem euro för barn och tio för hela familjen. Barnen kan springa med eller utan föräldrar och det går också bra att åka i barnvagn.
– Vi tar gärna emot anmälningar på förhand för att det ska gå smidigare på plats sedan på söndagen då alla nummerlappar ska delas ut, påminner Ström.
Tidigare år har omkring 200 barn deltagit i loppet, men nu har man förhoppningar om ännu flera deltagare.
– Vi hoppas på bra väder och över 300 deltagare den här gången, inflikar Annika Johansson-Rosenlund.
– Vi kommer förstås också att ha en sjukhusclown på plats och det blir lotteri med teaterbiljetter till Peter Pan i potten bland alla deltagare.
Brinkaspinglorna tilldelades våren 2015 hederstiteln Årets marthagärning för sitt initiativ.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi