Dags för Kärringkvällen nästa vecka

Mysigt. Företagarna Mi Ruokolahti t.v. och Helena Bruun välkomnar alla till Kärringkvällen som arrangeras nästa vecka. Foto: Leena Lehtonen.
Mysigt. Företagarna Mi Ruokolahti t.v. och Helena Bruun välkomnar alla till Kärringkvällen som arrangeras nästa vecka. Foto: Leena Lehtonen.
Vårnyheter och trevlig stämning. Butiker och caféer har längre öppet.
Det omtyckta centrumevenemanget Kärringkvällen arrangerades första gången 17 oktober 2012. Numera arrangeras kvällen två gånger om året, på hösten och på våren i mars.
Konceptet är i stort sett det att alla medverkande har fritt fram att hitta på program under kvällen. På caféer brukar man musikuppträdanden och i affärer kan det vara demonstrationer, nyhetstips, visningar, smakprov och erbjudanden.
Tidigare hölls evenemanget från klockan 18 framåt men förra hösten beslöt man att det börjar en timme tidigare, klockan 17 då många av butikerna och caféerna vanligtvis stänger.
– Det har varit en jättefin stämning under evenemanget och alla brukar vara på gott humor, säger företagare Mi Ruokolahti på Tre Små Rum.
Hon berättar att nu kommer det hela tiden in vårnyheter, också för påsken. Hennes företagarkollega Helena Bruun tillägger att i år innehåller Kärringkvällen också en trevlig överraskning, men för att det ska vara en överraskning, är det ännu en hemlighet.
På Gullkronas affär har man ställt fram ett riktigt påskbord med saker i gult och grönt.
– Vår rådgivare, läraren för hantverksskolan Auri Norrman kommer att vara i affären under Kärringkvällen. Hon berättar om vårens kortkurser och om Green Craft, det vill säga återanvända material, säger verksamhetsledare Eliisa Riikonen.
Kärringkvällen arrangeras torsdagen 10 mars klockan 17 – 21.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi