Doris intar scenen på Lillholmen

The Blizzard i replokalen. Från vänster Anton Elmvik, Victor Korpela, Samuel Salminen och Annika Myyri Ruokolahti. Foto: Henrik Zoom.
The Blizzard i replokalen. Från vänster Anton Elmvik, Victor Korpela, Samuel Salminen och Annika Myyri Ruokolahti. Foto: Henrik Zoom.
Teaterboulages sommarpjäs bjuder igen på nyskriven dramatik. Doris- Flickan i läderrock är den tredje fristående delen i serien ”Pargaspjäser” av Eivor ”Skini” Lindgård. Pjäserna Jukebox (sommaren 2014) och Vill du Slejkas? (sommaren 2012) utspelade sig på 1970- respektive 1960-talet och nu har vi kommit till 1980-talet.
Doris – Flickan i läderrock är en pjäs med gråt och skratt, svartsjuka och förlåtelse, kryddad med tidstypiska kläder, frisyrer och musik. Pjäsen regisseras av Riddo Ridberg och har urpremiär på Lillholmen tisdagen 28 juni.
Med sig på scenen har Ridberg trettio skådespelare och en orkester med namnet The Blizzard som bjuder på godingar från mitten av 80-talet, låtar av artister som Kim Wilde, J. Karjalainen, Ozzy Osbourne, U2 och många fler.
Året är 1986. Doris är 21 år gammal och mamma till Daniel, fyra år. Pasi är pappa till barnet. Han har svårt att välja mellan Doris, deras barn och Sanna, sin sambo och chef. Doris vet inte heller riktigt vad hon vill göra av sitt liv. Hon lider av dåligt samvete för att hon måste lämna sitt barn hos morföräldrarna. The Blizzard är hennes andningshål, med medlemmarna i bandet kan hon vara sej själv.
Rollen som Doris spelas av Mecki Ruokolahti. Hon medverkade första gången i en Teaterboulagepjäs år 2008 och sen dess har det blivit många produktioner, både på och bakom scenen. ”Vill du slejkas?” år 2012 och revyn ”Det sjunde rondellseglet” 2015 är några av produktionerna hon medverkat i. I rollen som Pasi ses Tim Eriksson, som många känner igen från bland annat ”Det susar i säven” 2011, då han spelade Paddan.
Pjäsen rekommenderas inte för barn, den innehåller starka scener och grovt språk.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi