Axxell käynnistää uuden perinteen – kolmannen vuoden opiskelijoita hemmotellaan yhteisellä illallisella

Viime viikon perjantaina uusi perinne sai alkunsa Axxellissa, kun Paraisten, Turun ja Brusabyn vanhimmat opiskelijat juhlivat kolmen ruokalajin illallisella.

Fyra ungdomar uppklädda på fest.
– Oli hauska nähdä oppilaita muista toimintapaikoista, ja kaikki olivat pukeutuneet juhlavasti niin kuten kuuluukin, Linus Nyberg  sanoo (kuvassa toinen vasemmalta). Hän opiskelee maatalousyrittäjäksi. Muut kuvassa vasemmalta ovat Elin Gädda, Georg Sarlin ja Elias Heinonen. (kuva: Axxell)

Lukiot ovat jo kauan järjestäneet juhlia vanhimmille opiskelijoille, mutta ammatillisilla oppilaitoksilla ei ole ollut vastaavia omia perinteitä joita odottaa. Viime viikon perjantaina tilanne muuttui Axxellissa, kun yli viisikymmentä kolmannen vuoden opiskelijaa Axxellin toimintapisteistä Paraisilta, Turusta ja Brusabysta kokoontui Paraisten Vapparintielle juhlimaan ”Kolmosluokkalaisten illallista”. Samana päivänä järjestettiin vastaava tapahtuma myös kolmannen vuoden opiskelijoille Karjaalla.

Oppilaat nauttivat ylellisen kolmen ruokalajin illallisen, jonka olivat valmistaneet koulun kokkiopiskelijat. Ruokalistalla oli toast skagenia limpun päällä, härän noisetit punaviinikastikkeella ja jälkiruoaksi opiskelijat nauttivat vaniljajäätelöä paahdetulla valkosuklaalla ja vadelmilla. Koko ruokalistasta löytyi myös kasvisvaihtoehto. Stand up -koomikko Felix Stråhlmann viihdytti opiskelijoita, ja Snusklördag toimi DJ:nä.

Opiskelijat nauttivat illasta

Brusabyssä ratsastusohjaajaksi opiskeleva Elin Gädda sanoo, ettei hän itse ole ajatellut sitä, että ammattikoulun vanhimmilla opiskelijoilla ei ole omaa juhlapäivää, mutta pitää ideaa hyvänä, ja oli mukavaa hengailla opiskelukavereiden kanssa.

– Se oli todella hyvin järjestetty tapahtuma ja ruoka erinomaista, hän sanoo.
Juhlista piti myös Nauvolainen Georg Sarlin, joka opiskelee Turussa vahtikonemestariksi
– Minulle kohokohta oli ruoka, se oli erittäin hyvää!
Sarlin vietti aikaa entisten tuttujen kanssa ja hänen mielestään koko ilta oli mukava.

Glas på bord i festsal på kvällen.
Sali oli koristeltu kauniisti (kuva: Axxell)

Elias Heinonen Kaarinasta opiskelee myös vahtikonemestariksi.
– Ilta oli mahtava. Ruoka oli hyvää, sai viettää aikaa ystävien kanssa ja tavata uusia ihmisiä. Jälkeenpäin olimme kyllä vähän ulkona viettämässä iltaa Paraisissa. Mielestäni perinnettä pitäisi jatkaa, hän sanoo.

Opiskelijoiden oma idea

Juhlaidea sai alkunsa Axxell-parlamentissa, jossa on edustajia jokaisen toimipaikan opiskelijakunnasta. Siellä opiskelijat itse toivoivat tällaista tapahtumaa.

– Kävi ilmi, että opiskelijat toivoivat jotain lukioiden vanhojen tanssien kaltaista juhlaa, ja Axxell tarttui heti ideaan, kertoo Axxellissa Turussa tutkinto-ohjaajana työskentelevä Yanna Nyberg.
– Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun kokeilimme tätä ja on tarkoitus, että ”Kolmosluokkalaisten illallisesta” tulee toistuva tapahtuma.

Tuuli Meriläinen
tuuli.merilainen@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*