Elämän pienet hetket

Elämme maailmassa, joka on täynnä jatkuvia vaatimuksia ja jossa usein keskitytään puutteisiin. Unohdamme arvostaa sitä, mitä meillä todella on. Stressi ja ahdistus voivat ottaa nopeasti vallan ja vaikeuttaa tasapainon löytämistä jokapäiväisessä elämässä. Pimeässä on kuitenkin aina toivoa, ja kiitollisuuden kasvattaminen voi itse asiassa olla tie hyvinvointiin.

Kiitollisuudessa ei ainoastaan ole kyse elämän suurien onnistumisten tai positiivisten tapahtumien tunnustamista. Kyse on myös arjessa kohtaamiemme pienten ilon ja kauneuden hetkien arvostamisesta. Aurinko, joka loistaa pilvien lomasta, kuuma kuppi kahvia kylmänä aamuna, hymy tuntemattomalta henkilöltä tai jotain niin luonnollista kuin mahdollisuus oppia ja kasvaa joka päivä. Nämä kaikki ovat asioita, joista meidän tulee olla kiitollisia. Kyvyssä arvostaa elämän pieniä asioita on jotain niin kaunista, että jokin niin pieni voi luoda onnen tunteen.

Tutkimukset osoittavat, että kiitollisuuden kasvattamisella on useita myönteisiä vaikutuksia mielenterveyteemme. Se parantaa kykyämme käsitellä vastoinkäymisiä sekä ihmissuhteita, lisää motivaatiota, vähentää stressiä ja jännitystä, kaikki tämä vain pienellä tarkoituksenmukaisella ajattelulla. Ehkä herätessäsi voit ajatella asioita, joista olet kiitollinen, miksi et kirjoittaisi kiitollisuuttasi muistiin tai osoita arvostusta toista henkilöä kohtaan.

Harvoin mikään on niin helppoa kuin miltä se kuulostaa, sama pätee kiitollisuuden kasvattamiseen. Kun kohtaan haasteita tai vaikeuksia, en ajattele asioita, joista olen kaikkein kiitollisin. Voi vaatia tietoista ponnistusta yrittää nähdä jokaisen tilanteen positiiviset asiat. Mitä enemmän harjoittelet kiitollisuutta, sitä helpommaksi se tulee. On kaunista löytää asioita, joista olla kiitollisia, vaikka tuntuu siltä, että kaikki on meitä vastaan.

Otetaan hetki joka päivä pohtiaksemme sitä, mikä elämässämme on hyvää. Olla kiitollinen pienistä arjen asioista, jotka ympäröivät meitä. Mieti, mistä olet kiitollinen tänään?

Caroline Voutilainen
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*