Hannu Hautala jättää Nordkalkin toimitusjohtajan tehtävät välittömästi

Hannu Hautala. Kuva: Nordkalk

Nordkalkin hallitus on nimittänyt Marcel Gestraniuksen (s. 1969, FM) yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 17.1.2019 alkaen. Gestranius on toiminut Nordkalkin talousjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2015 lähtien. Hän raportoi Matts Rosenbergille, joka on Nordkalkin hallituksen puheenjohtaja sekä Rettig Groupin varatoimitusjohtaja ja Head of Core Investments. Gestranius jatkaa myös talousjohtajan tehtävässään väliaikaisen toimitusjohtajuuden aikana.

Nordkalkin hallitus on sopinut yhdessä Hannu Hautalan kanssa, että hän jättää Nordkalkin toimitusjohtajan tehtävät välittömästi. Hautala on toiminut Nordkalkin toimitusjohtajana tammikuusta 2017 lähtien. Uuden toimitusjohtajan rekrytointi on käynnissä.

Muutosohjelma suorityskyvyn parantamiseksi käynnistyy

Samalla yhtiössä käynnistetään mittava muutosohjelma, jonka tavoitteena on toiminnan kokonaisvaltainen uudistaminen ja kannattavuuden parantaminen. Nordkalkilla on vahva ydinliiketoiminta, mutta myös paljon mahdollisuuksia parantaa toimintaansa ja siten luoda vankka pohja tulevaisuuden kasvulle.

– Nordkalkissa on ammattitaitoista väkeä ja yli sadan vuoden kokemus kalkkiliiketoiminnasta. Syksyllä tehdyn kattavan analyysin perusteella meillä on selkeä kuva siitä, miten yhtiön suunta saadaan muuttumaan. Haemme nyt uutta toimitusjohtajaa vetämään tätä tärkeää muutosta yhtiössä. Rettig Groupin ja Nordkalkin hallituksen puolesta haluan kiittää Hannua hänen Nordkalkille antamastaan panoksesta ja toivottaa onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin, Nordkalkin hallituksen puheenjohtaja Matts Rosenberg toteaa yhtiön lehdistötiedotteessa.

Lue myösHautala Nordkalkin uusi toimitusjohtaja

PK