Joulu tai ei

Joulukuu on aina ollut lempivuodenaikani. Viihtyisä valaistus, joulukoristeet, askartelu ja kylmä lumi maassa. Saa pukeutua paksuihin neulepuseroihin, pitää villasukkia jalassa ja vain haaveilla siitä, mitä tuleva aika tarjoaa, eli kaikkea joulumarkkinoista ja Luciasta itse jouluaattoon.

Kokoonnumme kaikki 24. joulukuuta, niin me olemme aina tehneet. Perhe, sukulaiset ja ystävät yhdessä viettämässä joulua. Aamu alkaa aamiaisella perheen kanssa. Keitämme riisipuuroa, ja sen jälkeen katsomme jotain televisiosta. Myöhemmin päivällä kokoonnumme suvun kesken ja silloin on jouluillallisen ja keskustelun aika pitkälle iltaan. Sopivaan aikaan joku joulupukiksi pukeutunut jakaa paketit. Minusta tuntuu lämpimältä, kun ajattelen tätä. Se on niin tunnelmallinen aika. Rakastan joulun aikaa ja olen niin kiitollinen siitä, että ympärilläni on ihmisiä, jotka saavat minut tuntemaan oloni turvalliseksi. Ajattele, jos kaikilla olisi näin.

Valitettavasti todellisuus ei näytä siltä, ​​joulun aika ei ole kaikille hauska ja tunnelmallinen aika. Ei ole itsestäänselvyys, että minulla on se ylellisyys arjessani. On monia, joilla ei ole ketään kenen kanssa viettää joulua, monia jotka ovat eristyneitä ja yksin surullisine ajatuksineen. Liian monet elävät olosuhteissa, joissa joulu ei tuo rauhaa ja hiljaisuutta. Tämä monelle vaikea aika on nurkan takana useammalle kuin uskotkaan. Luulen, että tämä asia on helppo unohtaa, kun ei itse elä siinä. Tiedän itse, että voin pitää itsestäänselvyytenä, että minulla on aina joku, jonka puoleen kääntyä. Pidän itsestäänselvyytenä kaikkia niitä mukavia ihmisiä, joiden kanssa saan viettää aikaani vuoden pimeällä puoliskolla. Toivon, että kaikkien tilanne olisi tämä.

Siksi haluan aloittaa tämän joulukauden ajattelemalla niitä, joiden mielestä joulu ei ole heitä varten. Niitä, joiden mielestä joulun kaltaiset pyhät tuntuvat erityisen raskailta. Aion tehdä sen minkä voin ja toivon, että kaikki muutkin tekevät. Jos joulukuu ei ole suosikkisi, sinun tulee tietää, että et ole yksin. Joulu tai ei, muista pitää huolta ympärilläsi olevista ihmisistä.

Caroline Voutilainen
Suomenkielinen käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*