Gestraniuksen Mestareiden liigan debyytti oli maakunnan Vuoden urheiluteko – kaksi paraislaista urheilijaa parhaiden joukossa

Eetu Heino (vas.) ja pikkuveli Iikka Heino siirtyivät viime kesänä edustamaan Paraisten Badmintonia. Arkistokuva: Mikael Heinrichs

Tänä iltana Varsinais-Suomen urheilugaalassa julkaistun maakunnan eri lajien parhaiden urheilijoiden listalta löytyy kaksi paraislaista urheilijaa. He ovat nyrkkeilijä Mia Salokannel, joka edustaa Turun Terästä sekä sulkapalloilija Eetu Heino, joka edustaa Paraisten Badmintonia.

Mia Salokannel nappasi viime vuonna SM-hopeaa omassa painoluokassan. Arkistokuva

Salokannel voitti vuoden 2018 TUL-turnauksen Rovaniemellä alle 51-kiloisten sarjassa ja sijoittui huhtikuussa Porin SM-nyrkkeilyissä hopealle. Kultaa vei Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadeh. Salokannel oli vuoden lopussa oman painoluokkansa ranking-kakkonen. Kausi 2019 alkoi hänen osaltaan kakkossijalla Tampereen TUL-turnauksessa tammikuussa.

Heino edusti Suomea MM-kisoissa

Eetu Heinon parhaat saavutukset viime vuonna olivat MM-edustus Kiinassa, joka tosin kaksinpelin osalta päättyi heti avauskierroksen tappioon. Heino voitti Paraisilla lokakuussa pelatun Kumpoo Saaristo Eliitti -kilpailun ja sijoittui Finnish Openissa neljänneksi viime huhtikuussa.

Heinon kilpailukausi alkoi hienosti tammikuussa, kun hän sijoittui neljänneksi Swedish Openissa.

Gestraniuksen debyytti Vuoden urheiluteko

Jalkapalloerotuomari Mattias Gestraniuksen Mestareiden liigan debyytti marraskuussa lohkovaiheen ottelussa Atletico Madridin ja AS Monacon välillä nimettiin Varsinais-Suomen Vuoden urheiluteoksi.

Mattias Gestranius. Arkistokuva: Anja Kuusisto