Kunnianosoitus Hapankorpulle

Ohuella ja lähes merkityksemättömällä elintarvikkeella hapankorpulla on tärkeä rooli elämässäni, varsinkin jos sitä ei löydy kotoa. Hapankorppu on täydellinen välipala, jonka voit syödä tullessasi töistä kahville, hapankorppu on niin hyvä, että sen voi syödä ilman kahviakin. Hapankorpun päälle voi laittaa täytteenä melkein mitä tahansa, mutta suosikki on varmaan äidin graavattu siika. Muutama siivu kotimaista kermajuustoa hapankorpun päällä, jonka lämmität mikrossa niin, että juusto sulaa,on myös onnistunut valinta. Mutta paras on sellainen hapankorppu, jolla on ainoastaan voi-kasviöljysekoitus.

Hapankorppu ei suoraan tyydytä nälkää, mutta antaa joka tapauksessa jonkinlaisen tyydytyksen. Ehkä se on tapa, jolla hapankorppu “rätisee” sitä syödessäsi, mikä tekee siitä niin erityisen hyvän. Välillä tulee tosi kova hapankorppuhimo, ja joudun melkein lopettamaan työt pitääkseni hapankorpputauon, ja silloin pahin mahdollinen tilanne on se, jos hapankorppuja ei ole kotona.

Koska saarellamme ei ole kauppoja, saattaa käydä niin, että joudun odottamaan muutaman päivän ennen kuin joku lähtee Malmille ostoksille. Onneksi naapurina asuvalla äidillä on yleensä kotona hapankorppuja, ja hän toivottaa tervetulleeksi hapankorppunälkäisen poikansa. Edes hapankorppu ei ole täysin virheetön. Retkivääksi se ei sovellu, koska silloin se menettää rapeutensa.

Paras hapankorppu, jonka olen syönyt, oli ensimmäinen, jonka söin vietettyäni kahdeksan kuukanutta Australiassa maatalousharjoittelijana. Kahdeksan kuukautta on luultavasti pisin hapankorppuvapaa ajanjakso elämässäni. Ripotellakseen lisää suolaa hapankorppuhimooni ollessani ulkomailla, perheeni teki tervehdysvideon, jonka he lähettivät minulle, ja videossa melkein koko perheeni istui ja söi hapankorppuja. Yritin selittää perheelle, jonka luona asuin, hapankorpun sisäisen olemuksen, mutta eivät he sitä koskaan täysin ymmärtäneet. En usko, että ymmärtää kuinka hyvää hapankorppu oikeasti on ennen kuin joutuu olemaan ilman hapankorppuja.

Andreas Johansson
Heisalalainen maanviljelijä
käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*