Lätkässä jääkiekkoon

Kesä alkaa olla lopuillaan. Koululaiset ja opiskelijat aloittavat aherruksen. Useimmat vanhemmat ovat jo palanneet kesälomilta töihin. Paluu arkeen on tapahtumassa, vaikka kovasti haluaisimme vielä pitää kesästä kiinni. Yksi syksyn varma merkki on myös se, että urheiluseurojen toiminta käynnistyy.

Paraisten oma jääurheiluseura ParSport käynnistää vähitellen syyskauden toimintaansa. Seura on viimeisen vuoden aikana saanut uusia vastuuhenkilöitä, joka näkyy selkeämpinä tehtäväkokonaisuuksina ja suunnitelmallisuutena.

Vastuun jakautuessa usealle tekijälle, on toiminta mielekästä ja työ tuottaa tulosta.

ParSportin jääkiekkojaos ottaa tänäkin syksynä vastaan uusia pieniä harrastajia, jotka haaveilevat Liiga- tai NHL -urasta.

Kiekkokoulu antaa hyvät lähtökohdat harrastukseen – oli tavoitteena oppia pääsemään luistimilla eteenpäin tai oppia kuljettamaan kiekkoa. Jos on ehtinyt käydä peruskoulua jo joitakin vuosia ja kipinä jääkiekkoon on syttynyt vasta nyt, niin vieläkään ei ole myöhäistä lähteä mukaan. Tosin kiekkokoulu todennäköisesti ohitetaan tässä kohtaa ja etsitään hieman erilainen polku kuroa kiinni ero pidempään harrastaneihin.

Toimin aiemmin useita vuosia seuran vastuutehtävissä. Vuosien aikana huomasin, miten lähellä aikuisuutta olevat pelaajat yksi toisensa jälkeen lopettavat harrastamisen, kun kiinnostus muihin asioihin kasvaa suureksi. Vapaa-aikaa vietetään mieluummin kavereiden kanssa kuin hikoilemalla hallilla.

Osa toki lähtee opiskelemaan toiselle paikkakunnalle ja jää pois ajan puutteen vuoksi. Pelaajien vähentyminen näivettää vähitellen koko joukkueen. Ne muutamat, jotka kovasti haluaisivat jatkaa pelaamista, joutuvat jättämään harrastuksen vain sen vuoksi, ettei ole enää joukkuetta missä pelata.

Kaikilla ei ole kiinnostusta lähteä koputtelemaan edustusjoukkueen pukuhuoneen ovea, jos fyysinen koko tai kunto eivät vielä ole vaadittavalla tasolla.

Kiinnostus jääkiekkoa kohtaan ei kuitenkaan häviä. Haaveissa saattaa olla, että vielä jonakin päivänä voi vetää hokkarit jalkaan ja jatkaa siitä mihin jäi. Näitä jääkiekkoharrastuksen jatkamisesta haaveilevia saattaa olla Paraisillakin useita. Miten nämä saisi koottua yhteen? Harrastusryhmiä voisi aina perustaa uusia ja saada palaavia pelaajia rakkaan jääkiekon pariin.

Toivon, että tulevina vuosina ParSportissa nähdään jokaisen ikäluokan joukkue. Edustusjoukkueen menestymisen takia on erityisen tärkeää, että omia seuran kasvatteja voidaan vähitellen nostaa pelaajarinkiin.

Paraisilla on hyvät mahdollisuudet harrastaa. Useita jäähalleja nähneenä voin olla ylpeä meidän omasta jäähallistamme, joka tarjoaa hyvät puitteet pelaamiselle. Seuran yhteystiedot löytyvät parhaiten www.parsport.fi -sivustolta.

Milla Jakobsson

Elää neljän teinin kanssa, ParSportin taustajoukoissa vaikuttanut

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*