Muutun ajan myötä

En ole sama henkilö kuin viisi vuotta sitten, en edes tunne samoin kuin kaksi viikkoa sitten. Jotkut muistot jättävät vahvan jäljen, kun taas toiset asiat unohtuvat kokonaan. Kokemukset, tunnetilat ja itsetietoisuus muuttavat meitä ihmisinä. Muuttuminen on ok, me kaikki muutumme.

Sydänsärky, kuolema ja mielen sairaus. Suhteet, itsevarmuus ja itsetietoisuus. Kaikki tämä muuttaa meitä. On sekä surullisia että iloisia tapahtumia, jotka muokkaavat meitä, ja henkilökohtaisesti sanoisin, että molemmat tekevät meistä lopulta vahvempia yksilöitä. ”Kaikki sujuu lopulta hyvin, ja jos ei, niin se ei ole loppu”, tai yleensä sanotaankaan. Luot tietoisesti muutoksia itse, mutta moni asia muuttuu ajan myötä.

Minusta voi henkilökohtaisesti tuntua ärsyttävältä kun joku sanoo ”Olet muuttunut” tai ”Et ole sama kuin ennen”. Me kaikki kehitymme koko ajan. Pienet ja suuret asiat muuttavat persoonallisuuttamme, ajattelutapaamme ja näkemystämme asioista. Emme voi pysäyttää omaa kehitystämme, emme varsinkaan jonkun muun takia. Olen itse huomannut, että olen muuttunut paljon viime vuosina. Olen löytänyt itseni ja keskityn enemmän asioihin, jotka ovat minulle todella tärkeitä. Merkittävä oivallus, joka minulla on viime aikoina ollut, on näkemys menestyksestä. Menestys ei ole vain akateeminen ura tai asema, vaan ennen kaikkea henkilökohtaisten odotusten ja tavoitteiden ylittäminen. Erittäin tärkeä muutos elämässäni.

Jos kuulet jonkun sanovan, että olet muuttunut, ota se kohteliaisuutena, olet kehittynyt. Kun he sanovat, etteivät pidä siitä, se voi tarkoittaa, että he ajattelevat, että olet kehittynyt liikaa ilman heitä. Ajan myötä me kaikki muutumme ja se on täysin luonnollista. ”Kun emme voi enää muuttaa tiettyä tilannetta, meidät haastetaan muuttamaan itseämme” on lainaus neurologi ja psykiatri Viktor Franklilta.

Mielestäni tämä lainaus on asia, joka meidän kaikkien tulisi sisäistää, ja sen avulla nähdä muutokset luonnollisena osana elämää. Itsensä hyväksyminen on yhtä tärkeää kuin sen hyväksyminen, että ympärillämme olevat ihmiset kehittyvät. Suhteet muuttuvat, elämä muuttuu.

Muutos on hyödyllinen. On täysin ok, etten ole sama henkilö kuin viisi vuotta sitten, tai etten tunne samoja asioita kuin kaksi viikkoa sitten.

Caroline Voutilainen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*