Nykyhetkessä eläminen

”Suuria asioita rakennetaan kivi kerrallaan. Voitot saavutetaan yksi valinta kerrallaan. Hyvin eletty elämä valitaan päivä kerrallaan.” Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta mielestäni tämä on hyvä tapa ajatella elämää. Emme voi vaikuttaa siihen, mitä mahdollisesti tapahtuu, emmekä varsinkaan siihen, mitä on jo tapahtunut. On tärkeää nauttia siitä mitä meillä on ja elää tässä hetkessä.

Uskon, että monet voivat samaistua siihen, että jatkuvasti ajattelee, kuinka arjen valinnat vaikuttavat tulevaisuuteen. Erityisesti nuorena voin samaistua siihen, että tunnen jatkuvasti stressiä väärien valintojen tekemisestä tulevaisuuden suhteen. Kirjoitushetkellä, erityisesti ennen “oikean” kolmannen vaiheen koulutuksen valintaa. “Pidänkö siitä?”, “Onko töitä?” “Olenko edes kiinnostunut tästä?” Kysymyksiä on loputtomasti. Yritän edelleen keskittyä valitsemaan mitä haluan juuri nyt. Se, mikä kiinnostaa minua nyt, ei ehkä ole se, mitä rakastan kymmenen vuoden kuluttua, mutta se on se, mitä minulla on tänään. Aina voi kokeilla jotain uutta ja yrittää uudelleen. Se ei loppujen lopuksi ole elämää muuttava valinta. Tätä voidaan käyttää perustana kaikille mahdollisille päätöksille, joita teet jokapäiväisessä elämässä. On parempi aloittaa jostain kuin olla tekemättä mitään.

Voi olla vaikeaa tuntea olevansa läsnä koko ajan, mutta voit tehdä tietoisia valintoja elääksesi enemmän nykyhetkessä. Meditoida, käydä kävelyllä, herätä hitaasti, tehdä jotain kivaa tuntemattomalle, mutta ennen kaikkea viettää aikaa ja seurustella off-line. Sosiaalinen media on maailma, joka on täysin sen maailman ulkopuolella, jossa meidän pitäisi todellisuudessa elää. Sormen vetäminen näytöllä stimuloi meitä ja kuva toisensa jälkeen käymme läpi, miten muut voivat. Ehkä odotamme seuraavan videon olevan vieläkin parempi tai pelkäämme menettävämme jotain, jos emme käy läpi kaikkia eri alustoja joka päivä. Vertaamme itseämme liikaa muihin voidaksemme todella nauttia siitä, mitä meillä jo on.

On olemassa useita eri asioita, jotka voivat viedä huomiomme nykyisyydestä; ajatus siitä, että olemme ajatuksemme, tunteemme, omaisuutemme, taitomme tai nimikkeemme. En vähättele sitä, mitä tai miltä minusta tuntuu, mutta ne ovat silti suhteellisia asioita jotka tulevat ja menevät. Yritän keskittyä enemmän minuun tällä hetkellä ja heittää pois tulevaisuuden ajatukset, jotka aiheuttavat vain ahdistuksen tunteita. Jos liian korkeat odotukset toteudu toivomallamme tavalla, olemme pettyneitä, ja vaikka kävisikin niin kuin ajattelimme, toivomme aina jotain parempaa.

Lakkaa keskittymästä liikaa siihen, mitä on jo tapahtunut tai mitä on tulossa. Meidän on pidettävä huolta elämästämme ja tehtävä siitä parhaamme. Elää nykyhetkessä.

Caroline Voutilainen
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*