Nyt syttyy tuhat valoketjua

Kun luet tätä, jouluaattoon ei enää ole paljon aikaa. Lumi loistaa tätä kirjoitettaessa poissaolollaan, mutta joukoittain erilaisia valoketjuja taistelee pimeyttä vastaan ikkunoilla, parvekkeilla, puutarhoissa ja näyteikkunoissa.

Haluamme valoa, iloa ja juhlaa! Pimeyttä, sairauksia ja kurjuutta on jo tarpeeksi!

Joulu. Haaveilen Fanny & Alexander -joulusta.

Meluisa ja liioiteltu juhla, missä on sekä draamaa että eurofiaa, paljon hauskoja ihmisiä ja ylellisiä vaatteita, tanssia kuusen ympärillä ja rivitanssia kymmenen jugendtyylisen huoneen läpi ja paksuja samettiverhoja, lapsia merimiesasuissa ja röyhelöissä, naisia kahisevissa silkeissä siemaillen sherryä, miehiä hyvällä tuulella, vitsaillen ja hyräillen.

Paljon lahjoja ison, tuoksuvan kuusen alla, kynttilänjalkoja, lentäviä enkeleitä, joululauluja, virtaavia juomia kaikkeen makuun ja ikään, naurua ja ihastuneita huutoja, kun paketteja avataan.

Ja tietysti siellä on myös palvelusväkeä…

Ja sitten joulupäivän jumalanpalvelus!

Sinne mennään aikaisin, viltteihin ja vällyihin pakkautuneena, reellä, kellojen kilinään turhautuneiden hevosten vetämänä, sen jälkeen kuumaa kahvia tuoreen leivän ja oman tilan lehmien kermasta kirnutun voin kanssa. Jos haluaa, voi saada lämmintä kaakaota kermavaahdolla.

Tapaninpäivänä kaikki menevät kelkkamäkeen piknikkorit täynnä herkkuja ja lämmintä mehua.

Kotona takkatulen ääressä illalla naiset siemailevat sherryä ja lapset leikkivät kiltisti lahjojensa kanssa ja isoäiti teeskentelee lukevansa jotakin tilliskiviromaania, mutta on itse asiassa nukahtanut.

Miehet ottavat myös päiväunet, väsyneinä kaikesta vitsailusta ja örinästä.

Sitten joulu on ohi ja loitsu murtuu.

Takaisin todellisuuteen närästyksineen ja työpäivineen, lapset joululomalla yksin kotona mikroruuan ja varoitusten kera.

Pankkitili tyhjänä ja joulupuuro härskiintyneenä.

Sitten alkaa somessa keskustelu uuden vuoden raketeista. Uusi vuosi tulee ja toivo valoisammasta.

Sitten tulee lumi ja napatalvi, joka kestää vappuun asti. Lumisohjoa toukokuussa ja untuvatakki juhannuksena. Sitten mennään taas kohti joulua.

Joten, käytä tilaisuus hyväksesi, ahmi ja nauti, pidä huoli toisista ja halaa vähän enemmän!

Iloista juhlaa kaikille!

Skini Lindgård

“Kulttuuri on lähinnä sydäntäni”

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*