Onneksi olkoon!

Nyt on aika valita uusi kyläpäällikkö! Ilmoituksen mukaan he haluavat jonkun, jolla on “rento johtamistyyli”. Silloin pitää varmistaa, ettei saa “tiukkapipoa”. Jos kysyt niiltä ​​joiden tukee valita, millaisia odotetut ominaisuudet ovat, voit saada 35 erilaista vastausta, onnea vaan!

Jos olet harkinnut hakemista, voin antaa sinulle neuvoja siitä, mikä voi odottaa sinua.

Hiljaisena kesäisenä lauantai-iltana saatat saada puhelun vihaiselta veneenomistajalta, joka menetti potkurinsa Kirkkosuntissa, se on kaupungin ja sinun vikasi, joten mieluiten sinun pitäisi kiirehtiä heti paikalle uusi potkuri kainalossa.

Yhtä vihainen Bemariomistaja saattaa soittaa eräänä iltana ja vaatia välittömiä toimenpiteitä asfalttikuoppaan rikkoutuneen renkaan korjaamiseksi, ja sinun pitäisi olla valmis korjaamaan asfaltti – heti.

Jos lunta on paljon, sinulla on parasta olla lapio valmiina. Vihainen asukas voi soittaa ja esittää mielipiteensä kaupungin auraustekniikasta ja aikataulusta. Sinun pitäisi henkilökohtaisesti pystyä huolehtimaan siitä välittömästi, sinä olet vastuussa, eikö niin?

Eräänä iltana voit lukea Facebookista, että valtuuston jäsen ehdottaa sinun irtisanomista seuraavana päivänä. Huonot päätökset ovat tosin valtuuston päätöksiä, mutta sinä olet niitä ehdottanut, joten se on sinun vikasi, sitä kutsutaan luottamuksen puutteeksi. Voit ehkä hengittää helpotuksesta, kun seuraavana päivänä viesti on poistettu, ehkä katumuksesta, ehkä selviämisestä tai ehkä parempien argumenttien odotuksen johdosta.

Jos luulet, että työ on ohi, kun jäät eläkkeelle, olet väärässä. Kuulet edelleen monia selityksiä siitä, kuinka huonosti kaupunki käyttäytyi, eikä ole sattumaa, että sinä saat kuulla, kuinka huonosti asiat ovat. Oliko ennen parempi? Ei, yhtä huonosti oli silloin kuin nyt.

Saatat saada kuulla, että kesäteatterin vessat ovat huonossa kunnossa ja kaupungin pitäisi tehdä asialle jotain. Ei auta, että sanot olevasi eläkkeellä, etkä edes työurasi aikana hoitanut teatterin vessoja, asia joka ei sitä paitsi kuulu kaupungin tehtäviin.

Tietysti sinun tulisi korjata asia, sinulla on oikeat kontaktit!

Jälkikäteen ajatellen tällaiset tapahtumat ovat enemmän tai vähemmän hauskoja elementtejä, jotka tekevät työstä mielenkiintoisen.

Voi olla pahempaa, jos ajojahti alkaa, jos alat hitaasti haistaa heikkoa savun hajua merkkinä siitä, että joku haluaa savustaa sinut pihalle. Et tiedä kuka, tai oikeastaan ​​miksi.

Julkisella sektorilla työskenteleminen tarkoittaa, että sinulla on jatkuvasti satoja silmäpareja ja nimettömiä some-kirjoittajia kulman takana. Kaikki eivät halua sinulle hyvää eivätkä kaikki halua kuulla, mitä sanot, vaan tulkitsevat oman turhautumisensa asiayhteydessä.

Tämän sanottuani on syytä tuoda esiin työn hyvät puolet. Mahdollisuus työskennellä hienojen, mukavien ihmisten kanssa ja olla mukana luomassa turvallisuutta ja hyvinvointia saaristokaupungin asukkaille on suuri etuoikeus. Kaikki ne sadat (no, ehkä hieman pienempi määrä) puhelut, jotka ovat antaneet hyvän arvosanan ja kiittäneet hyvästä palvelusta ja kauniista ympäristöistä, paikkaavat työn huonoja puolia.

Ethän sinä henkilökohtaisesti ole saanut aikaan turvallisen lastenhoidon, koulun hienot tulokset, kulttuurielämykset, hanasta tulevan hyvän veden tai puiston kauniit kukat, vaan olet osa sen takana olevaa tiimiä.

Lähetä hakemus huomenna, onnea matkaan!

Folke Öhman
Paraisten entinen kaupunginjohtaja
Suomenkielinen käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*