Pienillä asioilla on joskus suuri merkitys

Aurinko paistaa ja valonheijastukset leikkivät asunnon seinillä, kun avaan silmäni. Jääkaapista löydän sekä kahvia että maitoa. Keitän tuoreen kupillisen kahvia ja juon sen Anna Nyreenin tekemästä ehdottomasta suosikkimukistani. Päälleni laitan Sandy Bee -vaatteeni, jotka on tehty minun ”Floral Joy”-kuviosta Charlotta Palanderin ompelemana. Kun astun ulos itse rakennuksesta, missä asun, kohtaan häikäisevän auringonvalon. Onneksi minulla on aurinkolasit. Mikä aurinkoinen ja kaunis päivä!

Hyppään metroon, eikä minun tarvitse edes odottaa seuraavaa junaa, koska se rullaa juuri laiturille. Löydän heti istumapaikan. Pariisilaiset ovat hyvällä tuulella. He valittavat sitä, että kesä tulee olemaan niin kuuma. Kaikki on toisin sanoen niin kuin pitääkin…

Kävelen ohi naapurin kukkakaupan ja ihailen kukkia, ostan ehkä ohikulkiessani pienen kimpun… Sitten oli aika toiselle pienelle kahville päivän aloittamiseksi toden teolla, sen pitää tietysti olla café au laitia. Suosikkilounaspaikoissani, jotka myyvät voileipiä on vielä pari leipää jäljellä (koska usein syön myöhäisen lounaan). Kuten tavallista, he ehdottavat melko outoja, mutta joka kerta uskomattoman hyviä yhdistelmiä ja ne liukuvat vatsaan itsestään! Parhaissa leivissä on sinappia tai suolaista voita, niihin ei voi koskaan pettyä! Käyn niissä niin usein, että minun ei tarvitse enää kertoa, mitä jälkiruokaa haluan, nyökkään vaan päätäni iloisena ja he hymyilevät takaisin. A bientot!

Olen varmaan hieman ajatuksissani, kun kuljen kadulla ja eräs nainen hymyilee ystävällisesti. Hymy saa myös minut hymyilemään. Tatuointisalonkimme naapuri huutaa ”Hei!” ja menen antamaan hänelle high fiven! Hän on hieman iloisesti yllättynyt, nauraa ja kysyy miten menee. Hauskoja projekteja, iloisia asiakkaita ja hyvä meno töissä. Toisin sanoen, tänään on todella hyvä päivä!

Ravintola hyvien ystävien kanssa, hyvää ruokaa. Syömme ulkona, koska sää sallii sen. Kerromme hauskoja juttuja ja nauramme keskenämme. Ehkä menemme ulos vähän tanssimaan? Vai onko tänään Karaokeilta? Hauskan illan jälkeen on mukavaa ajaa autolla kotiin. Rakastan autolla ajamista Pariisissa! Kaupunki näyttää aivan erilaiselta kuin kävellessä. Kun on pimeää, näkee ihmisten asuntoihin ja voi kuvitella, kuka siellä asuu. Joskus näkee kotieläimen, hienoja taideteoksia tai seinämaalauksia! Parhaissa autoissa on lasi-ikkuna, joka antaa mahdollisuuden katsoa myös rakennusten arkkitehtuuria hieman toisesta näkökulmasta.

Hyppään suihkuun ja kuivaan itseni suositulla Marimekon tiikeripyyhkeelläni. Puhtaat lakanat odottavat. Saan nukahtaa turvalliseen ja lämpimään kainaloon. Tämä oli melko tavallinen päivä, hieman parempi päivä. Pienillä asioilla on joskus suuri merkitys.

Sandra Wallin/Sandra Bee
Vapaan taiteen pioneeri ja tatuoija
Pariisi-Parainen
Käännös: Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*