Puutalorakentamisen tulisi olla itsestäänselvyys saaristokaupungissa!

Kiinnostus puurakentamiseen metsäisessä maassamme on jälleen lisääntynyt. Mikä voisi olla luonnollisempaa kuin käyttää kaunista, toimivaa, kotimaista rakennusmateriaalia, jota meillä on runsaasti ja jonka avulla voimme saada terveet talot itsellemme ja erityisesti kaikille lapsille?

Puu yksinään ei takaa talon terveyttä, vaan se vaatii myös paljon tietoa rakentamisesta ja muista luonnollisista rakennusmateriaaleista. Puurakentaminen tukee ympäristötavoitteita. Ei ole järkevää rakentaa lisää taloja, jotka kärsivät pian sisäilmaongelmista ja joiden elinkaari on liian lyhyt. Se on yhteisten resurssien tuhlaamista ja riski terveydelle. On myös taloudellista rakentaa kerralla kunnollista, rakennuksia joiden elinkaari on yli sata vuotta.

Olemme pettyneitä siihen, että virkamiehet eivät valinneet puuta uuteen koulukeskukseen, vaikka monet ehdottivatkin sitä, myös yksimielinen sivistyslautakunta. 20 miljoonalla eurolla pitää voida vaatia sekä esteettisesti tyylikkäitä että terveellisiä rakennuksia.

Paraisten vasemmisto vaatii, että kaupunki alkaa käyttää puuta uudisrakennusten päämateriaalina.

Lotta Laaksonen
Nina Söderlund
Valtuutettuja
Vasemmistoliitto

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*