Syksy on täällä

Paraisten kaupunki on kimaltava helmi saaristossa, jolla on paljon tarjottavaa sekä nuorille että kaikille muillekin. Parainen on monella tavalla erikoinen, jopa uniikki.

Parainen on määrätietoisesti pitkään panostanut sivistykseen ja kouluihin. Tänä syksynä kaupungin suurin investointi, Brava oppimimiskeskus on avannut ovensa. Noin 800 oppilasta viihtyvät Bravassa saman katon alla. Yläasteet, ja lukiot molemmilla kielellä, sekä ruotsin että suomenkielellä, työskentelevät vierekkäin.

Innovatiivinen Brava oppimiskeskus mahdollistaa osallistavan, monipuolisen oppimisympäristön. Se on ympäristö jossa oppilaat voivat kasvaa ja kehittyä rinnakkain, yhdessä. Sinulle joka kaipaat vapaa ajan aktiviteettejä, Parainen on hyvä paikkakunta. Kaupunki tarjoaa laajasti eri vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia kaikille. Jokaiselle on tarjolla jotakin josta voi nauttia; urheilua, taidetta, musiikkia, teatteria, käsitöitä. Nämä aktiviteetit luovat dynaamisen yhteisön, jossa me voimme yhdessä luoda merkityksellisiä muistoja. Oletko kenties jo tutustunut esimerkiksi syksyn Kombin tarjoamiin monipuolisiin kursseihin?

Se joka myös tekee Paraisista ainutlaatuisen helmen on sen kaunis luonto. Suomen suurimpana saaristokaupunkina, ylpeilee Parainen 15 000 saarella. Saarten upea vihreys, kauniit merinäköalat luovat harmoonisen tunteen – täällä on hyvä asua ja elää.

Voimme kaikki olla ylpeitä upeasta luonnosta. Paraisilla on yhtä monta saarta kuin asukkaita, joka tavallaan symbolisoi vahvan yhteyden ihmisten ja luonnon välillä.

Parainen voi tarjoamalla modernit oppimisympäristöt, rikkaat vapaa ajan mahdollisuudet, kauniit luonnonmaisemat, luoda destinaation, jota voimme iloisesti kutsua – kodiksi. Voimme iloisesti todeta että asukasmäärä on pikkasen noussut nyt loppukesällä. Paraisilla asuu taas hieman yli 15 000 asukasta. Sisäänmuutto on yksi tärkeimmistä tavoitteistamme poliittisesti. Saamme varmaan myöhemmin syksyllä nähdä, tällä hetkellä suunnitteilla olevat, kaupungin sisäänmuuttokampanjaideat.

Politiikassa syksy tarkoittaa sitä että kokoukset alkavat taas. Meillä on ollut ensimmäinen kaupunginhallituksen kokous, jossa muun muuassa päätettiin budjettikehyksestä. Budjettityö tulee olemaan haastava tänä syksynä, valtionosuudet pienenevät huomattavasti. Virkamiehet työskentelevät jo uutterasti budjetin parissa.

Budjetista päätetään lautakunnissa, kaupunginhallituksessa, ja loppullisesti kapungin valtuustossa joulukuussa, vuoden viimeisessä kokouksessa. Tiesitkö muuten että voit seurata valtuuston kokouksia netistä, mikäli olet kiinnostunt? Syksyn valtuustokokoukset pidetään 25.9., 30.10., 13.11. ja 11.12.

Me päättäjät tulemme jatkamaan myös tänä syksynä kolumnien kirjoittamista. Sillä tavalla voit seurata miten ajattelemme eri asioista upeassa kaupungissamme.
Antoisaa syksynalkua teille kaikille!

Gilla Granberg
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*