Tammikuu on uusi elokuu

Jouluruoat on syöty, sukulaisia tavattu ja vuosi vaihdettu poutaisessa säässä. Kenties uuden vuoden lupauksiakin tehty. Perinteisesti vuoden vaihtuminen on tarkoittanut monelle ryhtiliikettä loppuvuoden herkuttelujen jäljiltä, päätöstä terveellisemmistä elämäntavoista tai esimerkiksi uuden harrastuksen aloittamista. Koulujen ja arjen alkaessa on näkynyt tilastollinen piikki, kun uusia harrastusryhmiä on perustettu ja lajikokeiluja aloitettu.

Partiossa lausahdus ”tammikuu on uusi elokuu” on halunnut kiinnittää huomiota vuoden vaihteen jälkeiseen aikaan ja houkutellut uusia lapsia, nuoria ja aikuisia mukaan toimintaan tarjoamalla vapaa-aikaan mielekästä tekemistä. Mikä sen mukavampaa kuin uudet ystävät, elämykset tai vaikkapa retki luonnon helmaan.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, sillä toiminnassa on mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on yli 40 miljoonaa ihmistä yli 200 maassa. Paikallisyhdistys Paraisten Merikotkat ry on tarjonnut monipuolista suomenkielestä toimintaa ja ikimuistoisia tapahtumia kaikenikäisille jo yli 50 vuoden ajan.

Vapaaehtoiset aikuiset ja nuoret ovat omalla panoksellaan mahdollistaneet viikkotoiminnan, retket ja leirit – yhdessä ollaan vuosien saatossa huiputettu niin Lapin tunturit, fiilistelty tuhansien muiden kanssa suurleirien iltanuotioilla kuin leikitty, pelailtu ja opittu uutta oman ryhmän kesken Vanhalla Malmilla tai ympäröivässä saaristoluonnossa. Suomen Partiolaisten mukaan partiossa tehdään vuosittain kolme miljoonaa tuntia vapaaehtoistyötä, mikä vastaa huikeaa 1 800 nuorisotyöntekijän panosta.

Partio on monipuolinen ja joustava harrastus, joka tarjoaa jokaiselle jotakin ja jonka voi muokata omannäköisekseen. Aikuisena et tarvitse aiempaa kokemusta, vaan voit tulla kokemaan ja oppimaan uutta juuri sellaisena kuin olet. Aikuinen voi olla mukana viikkotoiminnassa lasten ja nuorten kanssa, retkeillä, kouluttaa tai pyöritellä halutessaan papereita – kaikille löytyy jotakin.

Esimerkiksi viikoittaiseen toimintaan tarvitaan vetäjiä lapsiryhmille, retkille vastuullisia muonittajia, retkimajalle huoltajia ja nikkaroijia tai jos sopivaa tehtävää ei vielä ole, sellainen voidaan tarvittaessa keksiä. Kaikkea ei tarvitse osata mukaan liittyessä, sillä partiossa on laaja koulutusjärjestelmä.

Lapset ja nuoret toimivat ryhmissä, joissa järjestetään ikätasoista kivaa yhteistä toimintaa. Mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän yhdessä tekemisen rinnalle tulee vähitellen erilaisia vastuutehtäviä ja projekteja.

Kiinnostuitko? Oletko valmis hyppäämään mukaan seikkailuun? Tutustu Paraisten Merikotkien toimintaan sosiaalisessa mediassa tai nettisivuilla tai lähetä sähköpostia osoitteeseen heidi.luoto@partio.fi.

Heidi Luoto
Paraisten Merikotkat ry:n viestintävastaava ja pestijohtaja sekä Lounais-Suomen Partiopiirin aikuis- ja luottisryhmän puheenjohtaja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*