Unelmakesä

Kesä on täällä. Kirjoittaessani istun terassilla ja aurinko lämmittää niskaani. Mietin, miten aika on taas rientänyt. Juuri oli loskasää ja piti pukea lämmintä ylle, ja nyt on tuon vastakohta. Joka vuosi lämpimien ilmojen alettua tuntuu, että on pakko keksiä tekemistä. On pakko tehdä asioita. Olenhan minä odottanut tätä vuodenaikaa koko vuoden?

Tiedän muiden tuntevan samoin. Että täytyy saada kaikki kesästä irti, jotta jaksaa kohdata edessä häämöttävät kylmät kuukaudet. Pitää ehtiä käydä festivaaleilla, matkustaa, olla rannalla, tavata ystäviä, perhettä ja sukulaisia. Ennen kaikkea pitää saada uusia muistoja talven varalle. Oikeasti ei kuitenkaan tarvitse mitään.

Kun minusta tuntuu, etten ole tehnyt tarpeeksi, syynä ovat liian suuret odotukset. Minulla on liian suuria odotuksia siitä mitä oikeasti voin tehdä vaarantamatta hyvinvointiani. En tiedä kuinka monta ”täytyy tehdä ennen kesään loppua” -listaa olen elämässäni laatinut. Listoja, joilla on epärealistisia tavoitteita, joita en ikinä pysty toteuttamaan henkisen hyvinvoinnin tai taloudellisten syiden takia. Siksi olen tälle vuodelle suunnitellut vain muutaman aktiviteetin ja loput saavat olla spontaaneja ideoita.

Yhdessä vaiheessa sosiaalinen media oli suurin syy tuntemaani paineeseen. Tuntui pahalta skrollata ja katsoa sisältöä, jossa ihmiset ympärilläni tekivät kaikenlaista sillä aikaa kun minä vain istuin kotona. Nykyään tämä ei vaikuta minuun samalla tavalla. Saattaa minusta toki tuntua, että sosiaalisessa mediassa näkemäni asiat ovat juuri niitä joita haluaisin myös itse kokea. Mutta jos mietin tarkemmin, ymmärrän että harva julkaisee kuvaa likaisista hiuksistaan, yksin kotona sarjaa katsoessaan ja harva avautuu siitä, miten tylsää on. Sosiaalisessa mediassa näytetään useimmiten parempi puoli itsestä tai yksinkertaisesti vain se osa elämästä, jota ylpeänä esittelee muille. Tähän kiinnitän enemmän huomiota nykyään. Tiedän mitä minulla on, ja mitä haluan tehdä.

Tänä kesänä aion ottaa rennosti ja ennen kaikkea tehdä asioita joista itse nautin. En aio luoda liian suuria odotuksia, vaan tahdon levätä ja elää päivä kerrallaan. Minun ei tarvitse olla aivan kaikkialla koko ajan, eikä sinunkaan tarvitse. Kesä ei ole ainoa aika vuodesta, jolloin voi tehdä asioita.

Caroline Voutilainen
Nuori elämästä nauttija
Käännös: Linn Turkki

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*