Fina placeringar för Piffen i Tammerfors

Ronja Westerlund gjorde ett fint lopp och placerade sig på en tredje plats i D12. Foto: Malin Johansson
SKIDOR. I söndags deltog en trupp på 24 skidåkare från Piffen i Tampereen talvikisat och Krista-Cup deltävling 1 i Tammerfors. De fortsatta skrala snöförhållandena i södra Finland gjorde att antalet deltagare var enormt stort med närmare 400 starter. Denna gång var sträckorna längre än normalt och för många av Piffens juniorer var det första gången man skidade tävling med så långa sträckor.
Ylva Heikius i D8 tog hand om silvermedaljen i sin klass. Foto: Malin Johansson
Första pallplaceringen till Piffen kom genom Ylva Heikius som skidade hem silver i klassen D8 på den 2,3 kilometer långa banan. Ytterligare två pallplaceringar blev det för Piffens juniorer genom Theresia Johansson som tog brons i D10 och Ronja Westerlund som också tog brons i D12. Westerlund förlorade 1:30 till vinnaren Hanni Koski från Kangasalan Kisa och gjorde därmed ett fint lopp bland de 33 deltagande i 12-års klassen. I samma klass var Rebecca Nyberg 22:a och Rebecka Backholm 33:e. Tolvåringarna skidade 6,5 kilometer.
Fina prestationer stod också Amos Korin för som blev femte i H10 och Vincent Ducander som var 13:e i H12. Jonathan Virta åkte i samma klass som Korin och placerade sig på en 21:a plats. Ducanders klubbkamrater i 12-års klassen Linus Korin och Noah Heikius slutade på 25:e respektive 27:e plats.
För Piffens 14-åriga flickor blev det placeringar i mittfältet bland 32 startande i klassen, Emilia Johansson (11:e), Andréa Nyberg (13:e) och Matilda Åberg (14:e). Flickorna skidade 8,6 kilometer och gjorde bra ifrån sig i det tuffa sällskapet. I samma pojkklass skidade Oskari Kalliokoski in på en 15:e plats och Marius Ducander var 23:e. H16 var en av de klasser som hade samlat mest deltagare och klubbkamraterna Emil Rosin och Viktor Johansson fick kämpa hårt om placeringarna bland de 40 skidåkarna i denna klass. Rosin åkte in på en fin 18:e plats, 2:20 efter segraren Matias Hyvönen från Lahden Hiihtoseura. Johansson var 29:e. Olivia Kallliokoski var Piffens enda deltagare i D16 och slutade på en 28:e plats.
I de äldre klasserna blev det fina placeringar genom Niklas Westerlund som tog silver i H35, Malin Johansson guld i D35 och Riikka Kalliokoski guld i D45. Ilkka Heinonen var 9:e i H35 och i H45 var Kari Kalliokoski 13:e och Bo Johansson 16:e.