Lykkebo slår upp sina dörrar och hoppas på många fyrbenta besök

För Mona Lindström går en gammal dröm i uppfyllelse då hon nu öppnar sitt hund- och katthotell i Pargas. Bild: Malin Johansson.

I Tara i Pargas finns alla hund- och kattägares dröm – ett fräscht, nybyggt hund- och katthotell som ligger i ett lugnt och naturskönt område med stora, inhägnade lek- och aktivitetshagar där djuren kan vistas fritt under dagen. Det är Pargasbon Mona Lindström som har förverkligat sin dröm om att öppna ett eget djurhotell. Förutom hundar och katter tar hon också emot gnagare i bur och varför inte också minigrisar, säger hon.

Lindström har själv planerat huset

Lindström har jobbat inom vården hela sitt yrkesverksamma liv, men det senaste halvåret har hon varit tjänstledig för att kunna förverkliga sitt projekt. Hon har själv planerat det 30 kvadratmeter stora huset där hon inkvarterar sina djurgäster. Maxantal platser är sju. En stor inhägnad är ansluten till byggnaden där djuren fritt kan röra sig och sysselsätta sig med olika aktiviteter.

– I mars började vi fälla skogen här och i juni började vi med själva huset. Allt är inte riktigt klart ännu, bland annat ska vi ännu bygga en utebur för katterna.

Utrymmena är hemtrevliga med vinylgolv, träväggar och -tak samt bänkar med kuddar där hundarna kan hoppa upp och ner. Lindström berättar att hon har hållit på med hundar i 15 års tid och hon har också en egen hund Roope, som är en åtta år gammal Engelsk Springer Spaniel.

– Jag har tagit hand om vänners hundar, läst litteratur om hundars beteende och gått på föreläsningar.

Skogsstigspromenader ingår i priset

Lindström kommer att samarbeta med hundmassören Linda Kronberg och hennes företag Dog Delight, som finns i samma by. För den som vill, kommer det alltså att vara möjligt att boka massage för hunden i samband med att man bokar plats i hotellet. Den som bokar en plats för sin hund hos Lindström kan vara säker på att motionsbehovet uppfylls. Lindström rör sig mycket ute i naturen och berättar att skogsstigspromenader ingår i priset, liksom olika aktivitetsbanor som hon har byggt i hundhagen.

Dygnsavgiften är 30 euro för hundar och 15 euro för katter. I dygnsavgiften för katter ingår torrfoder, medan det i avgiften för hundar inte ingår mat. Man kan även hämta sin hund över dagen och då är priset 28 euro för 8–12 timmar och under åtta timmar är priset 22 euro.

Öppet hus nästa vecka

Söndagen 11.9 klockan 11–17 blir det öppet hus i Lykkebo och då har intresserade möjlighet att komma och bekanta sig med hund- och katthotellet som är beläget i Tara på Sårisvägen 11.
Även de fyrbenta vännerna är välkomna på besök för att bekanta sig med utrymmena. En egen webbsida och Facebook-sida för Lykkebo planeras som bäst, på e-posten koirahoitola.lykkebo@gmail.com når man Lindström liksom via telefonnumret 040-5870020.

Malin Johansson

3 Kommentarer

  1. Rekommenderar Monas hotell varmt. Mona är som människa empatisk, otroligt flitig och klok. Vi arbetade flera år tillsammans och kan ärligt säga att hon verkligen kan sin sak. Lycka till!

  2. Kan bara Gratulera! Mona för att hon vågar satsa men framförallt Pargas med omnejds djurägare!

  3. Jättebra att det kommer att finnas ett hund och katt hotell, för det är inte alltid det passar för goda vänner att ta hand om ens bästa vän.

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*