Mamma Mu, Kråkan och Apan

På scenen står Ellen Paulig, Malin Okkola och Anders Grönroos. Foto: Henrik Zoom
På scenen står Ellen Paulig, Malin Olkkola och Anders Grönroos. Foto: Henrik Zoom
Anders Grönroos, alias Apan Anders, beger sig igen ut på sommarturné på barnens villkor. Årets turné går under rubriken Barnfest med Mamma Mu och Apan Anders och består av teaterpjäsen KoZoo, en minikosert med Anders och pyssel, lekar samt ansiktsmålning.
– Lillholmen är ett helt nytt ställe för oss i Pargas, tidigare har vi varit på flera olika ställen, bland dem PIUG. Men Lillholmen känns perfekt, eftersom där finns strand och en stor scen som är ledig den dagen, säger han.
Mamma Mu spelas av Ellen Paulig, Kråkan av Malin Olkkola och Anders Grönroos medverkar som musiker. För regin står Henrik Grönroos medan Bobo Lundén har skrivit pjäsen efter Juija och Tomas Wieslanders böcker.
Scenprogrammet räcker ungefär 50 minuter och efter det finns det tid för friare pyssel och lek.
– Men självklart är det fritt fram att dansa och röra på sig också tidigare. Min konsert har fokus på rörelsesånger, så redan då får man skaka loss, skrattar Anders.
Förköp till föreställningen på Lillholmen sköts via Netticket.
Arrangör i Pargas är Barnens Estrad i samarbete med Teaterboulage.
En ny Apan Anders-skiva är också på gång till slutet av augusti eller början av september. Skivan går under namnet Apan Anders – Barnens bästa och innehåller en del nya versioner av gamla favoriter plus ett par nya låtar.
– Dessutom blir det senare i år en Apan Anders laulaa kahdella kielellä-skiva på finska med fem låtar, säger han.
Mera info om skivsläpp med mera på www.estrad.fi.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi