Piffen ska inte vika ner sig

Vill se vilja. Joni Lindberg leder ett ungt Piffen i handbollsligan den kommande säsongen. Foto: Mikael Heinrichs
Vill se vilja. Joni Lindberg leder ett ungt Piffen i handbollsligan den kommande säsongen. Foto: Mikael Heinrichs
Elaka tungor kan tala om att man ger sig ut på motorvägen med en moped då ett ungt och oprövat Piffen ska ta sig an ligahandbollens utmaningar. Men om ens en del av tränaren Joni Lindbergs självförtroende smittar av sig på laget kan det bli en riktigt rolig säsong.
Senast det begav sig var för nästan tjugo år sedan. Den senaste ligamatchen för PIF-herrarnas del i Pargas spelades den 12 februari 1997 då Grankulla IFK vann med 24–21 inför en minimal publik på 26 personer. Att det blir rätt många fler på läktaren då ligahandbollen gör comeback på söndag klockan 18 i och med matchen mot BK-46 är en lågoddsare.
– Vi har kört på bra ända sedan maj och grundkonditionen sitter. Nu gäller det att hitta den rätta viljan och att få fram allt kunnande som finns där. Den biten faller på mig, medger Lindberg.
Laget består till en stor del av den stomme som förra säsongen vann ligakvalet/nivåmätningen och är både ungt och hemvävt.
För tillfället är hälsoläget i truppen bra, endast Linus Fröjdö går skadad för tillfället. Ett par förstärkningar är på gång till truppen, men för tillfället är inget ännu spikat. Fredrik Lunden är lagkapten.
– Det som överraskat mig positivt är vilken mängd frivilliga krafter det finns som vill jobba för handbollen i Pargas, säger Lindberg.

Pargas IF 2016-17

 • Målvakter: 12 Markus Mattila, 16 Cedric Axo, 98 Valter Sirén
 • Utespelare: 3 Alfons Alexandersson, 4 Fredrik Lunden (C), 6 Antti Kettunen, 7 Linus Fröjdö, 8 Samuel Alexandersson, 10 Mathias Gestranius, 13 Rasmus Nilsson, 15 Rasmus Silen, 17 Valter Lehtinen, 18 Sebastian Fagerlund, 20 Henric Berndtson, 21 Elias Heliander, 22 Oskar Heinonen, 23 Daniel Söderlund, 24 Peter Vikman, 25 Rasmus Sundqvist, 28 Felix Timgren, 30 Julius Paulin, 35 Jakob Barkar, 88 Samuel Leandersson.
 • Tränare: Joni Lindberg (chefstr.), Janne Nordqvist (ass.), Peter Söderlund (ass.).
 • Lagledare: Jani Salminen.

Nyckelordet för Piffen i ligan är viljan. Om den inte finns, lovar Lindberg att det också kommer att synas i speltiden. Om det riktigt krisar till är han inte oäven till att själv hoppa in.
– Jag hatar att förlora och har ju aldrig förlorat en enda match i mitt liv, säger han halvt på allvar. Ligger vi sedan under med femton mål då det är tio minuter kvar att spela mot Cocks ger vi inte upp. Vi jobbar stenhårt för att ta in underläget till tretton mål. Man måste våga misslyckas för att lyckas och samtidigt våga göra allt för att vinna.
Det är den inställningen han vill vidareförmedla till laget och se på planen varje gång det är match.
– På sikt tror jag att vi inom tre år har ett riktigt bra lag på fötterna och till och med kan kämpa om medaljer. Killarna kan handboll, nu gäller det bara att ta nästa steg. Vår målsättning i år är att ta en plats i övre slutserien och att vara starka på hemmaplan. Det ska vara jobbigt för motståndarna att komma till Pargas, säger Lindberg.
En annan ny sak är att Piffens hemmamatcher kommer att kunna ses i direktsändning i samarbete med Fanseat-tjänsten som gör att matcherna kan ses antingen via Elisa Viihde eller genom att prenumerera på Fanseats webbtjänst som samtidigt ger tillgång till en hel drös annan sport (bl.a. Mestishockey, VM-kvalmatcher i fotboll, Allsvenskan, danska fotbollsligan samt holländska ligan). PK erbjuder i samarbete med Piffen-TV avgiftsfria matchsammandrag i efterhand.
Handbollsligans gemensamma pressinfo kan ses direkt i dag den 8.9 kl. 14.00 här (också tillgängligt som eftersändning).

Piffens hemmamatcher i grundserien:

 • 11.9 kl. 18.00 PIF – BK-46
 • 2.10 kl. 18.00 PIF – Dicken
 • 15.10 kl. 17.30 PIF – SIF
 • 12.11 kl. 17.30 PIF – Dynamo
 • 10.12 kl. 17.30 PIF – Atlas
 • 16.12 kl. 18.30 PIF – GrIFK
 • 24.1 kl. 18.30 PIF – Cocks
 • 4.2 kl. 19.00 PIF – ÅIFK
 • 15.2 kl. 19.00 PIF – HIFK

Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi