Piffen steg till oavgjort

Ville Ranta-aho (8) stod för straffen som gav 3-3. Arkivfoto: Mikael Heinrichs.
Piffen tog sig ur gropen som var ett tvåmålsunderläge med nio minuter att spela och klarade oavgjort borta mot JyTy. Matchen på Kuppis konstgräs slutade 3-3 efter en match som bjöd på bland annat tre straffar. Piffens målkonto öppnades av Tero Hartola redan efter nio minuter, men efter det satte JyTy tre raka mål.
Efter Lauri Mäntyläs andra straffmål såg der ut att vara ridå för Piffen, men Jonas Lehtinens reducering och Ville Ranta-ahos kvittering från straffpunkten räddade en poäng till Pargas.
Piffen spelar sin följande match mot TuWe på Raunistulaplanen. Den matchen kan ses direktsänd som webbstream på Monskan Näköradio.
Piffen TV:s matchsammandrag:

JyTy–PIF 3–3 (1–1)

• Målen: 9. Tero Hartola 0–1, 37. Lauri Mäntylä (str.) 1–1, 57. Eduardo Rodriguez 2–1, 81. Mäntylä (str.) 3–1, 82. Jonas Lehtinen 3–2, 86. Ville Ranta-aho 3–3 (str.).
  • Pargas IF: Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist (v, 46. Oscar Sumelius), Jaakko Vesala, Petter Sumelius (72. Janne Forsman), Antti Muuriaisniemi (67. Micke Karlsson) – Ville Ranta-aho, Atte Holmberg – Jonas Lehtinen, Veli Hartola, Lauri Tulla – Tero Hartola (67. Gustav Nygrén, v).