Piffens Atte Holmberg inför ÅIFK-mötet

Årets upplaga av Åbotrean ser ut att bli en tredelad affär. Ett klart toppskikt med fem lag inom två poäng har redan dragit upp en rejäl lucka till följande grupp, där sex lag kämpar mot degradering inom fyra poäng. Jumbon VG-62 med ynka fem poäng (varav tre kom i lagets enda seger denna säsong mot Piffen på Pajbacka) ser redan nu avsågad ut.
Piffen hade behövt tre poäng i fredagens möte med TuWe för att bättra på sina positioner i kampen mot strecket – och det såg rätt länge ut att kunna gå vägen. Atte Holmberg såg med sitt andra mål för säsongen till att föra Piffen upp i ledning i den 52:a minuten. Målet kom efter en hörna av Ville Ranta-aho som rensades slarvigt till Matias Tulla, vars skott blev en passning till en helt fri Holmberg inne i boxen.

ÅIFK, som inledde med två förluster i april men inte förlorat sedan dess, kommer till Pajbacka i morgon fredag och är enligt tränaren Joonas Laurikainen en riktigt tuff motståndare.
– Åbo har bättrat på sedan vi senast möttes borta och fick 0–0, men jag litar på att vi kan ge dem en match. Men vi måste förvalta våra chanser bättre än mot TuWe.
Holmberg är inne på samma linje.
– De är ett passningsskickligt lag med många duktiga spelare. Vi måste se till att fokusera på försvarsspelet och vara tillräckligt aggressiva där, säger han.

Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi