PK kompletterar i de sociala medierna

Mikael Heinrichs.
Mikael Heinrichs.
Pargas Kungörelser finns aktivt med också i de sociala medierna. Du hittar oss som @pku1912 på Twitter och Instagram samt på Facebook på adressen facebook.com/pku1912. Dessutom har vi en alldeles egen Youtube-kanal där vi laddar upp allt vårt videoinnehåll som naturligtvis också länkas från vår webbplats www.pku.fi.
Vi försöker i mån av möjlighet också följa både fullmäktigesammanträden och sport samt andra stora och viktiga nyheter då de händer, där de händer på de sociala medierna som naturligtvis är ett snabbt och enkelt sätt att nå ut till så många av våra läsare och följare som möjligt.
Webbsiffrorna för pku.fi visar på en positiv trend då det gäller antalet besökare och sidvisningar, vi har faktiskt slagit alla tiders rekord för en hel kalendermånad under september i år. Förhoppningsvis kommer dessa siffror att fortsätta öka.
Under det senaste fullmäktigesammanträdet den 29 september gjorde vi sammanlagt 51 inlägg, ungefär jämnt fördelat mellan svenska och finska, under de cirka två och en halv timme som sammanträdet räckte.
Vi snappade direkt upp nyheten om turismsektorns budgetöverskridningar, följde upp den med en webbtext redan samma kväll och hade texten följande morgon i ÅU med en uppföljare dagen efter i ÅU och den uppdaterade versionen i tryckta PK på torsdag.
Ungefär så fungerar det då allting löper optimalt. Följande fullmäktigesammanträde står i turen den 10 november, då besluter man bland annat om nästa års inkomstskattesats. Den 8 december är det dags för budgetmangling.
På sportfronten har vi följt med både Piffens fotbollsherrar och -damer samt handbollsherrarna så här långt. Mera experiment blir det säkert under vintern också på den fronten.
De här tjänsterna erbjuder vi som ett komplement till tidningen som utkommer varje torsdag. På det här viset kan vi nå ut med nyheter, små och större, under hela veckan.
Du hittar direkta länkar till våra sidor på de sociala medierna i övre högra hörnet av vår webbplats www.pku.fi, klicka bara på ikonerna så kommer du vidare till våra profilsidor på respektive tjänst.
Mikael Heinrichs