Ranta-aho litar på det egna laget

Ville Ranta-aho har under säsongsinledningen hört till Piffens viktigaste spelare. Arkivfoto: Mikael Heinrichs.
Ville Ranta-aho har under säsongsinledningen hört till Piffens viktigaste spelare. Arkivfoto: Mikael Heinrichs.
Inför fredagens hemmamatch mot VG-62 från Nådendal som inlett säsongen knackigt träffade PK och Piffen TV mittfältaren och fysiktränaren Ville Ranta-aho. Trots att Piffen åkte på förlust med 0-3 mot Peimari United förra fredagen, litar han på det egna laget.
– I vanliga fall brukar våra anfallare sätta dit bollarna på de chanser vi hade, men bollen studsade helt enkelt inte vår väg mot Peimari.
Om VG känner Ranta-aho inte till särskilt mycket, men de har rätt långt samma lag som förra säsongen då de också knep poäng med sämre spel emellanåt.
Angående rollfördelningen i tränarteamet där Ranta-aho också ingår konstaterar han att han inte blandar sig så mycket i det speltaktiska, men såklart kommer med sina synpunkter.
– Överlag är “Jonttu” Laurikainen en tränare som diskuterar med sina spelare, säger Ranta-aho.
Dessutom får Ranta-aho ta del av en bild som togs för knappt 12 år sedan ungefär exakt på samma plats där intervjun nu ägde rum.
Fredagens match mot VG-62 på Pajbacka börjar klockan 18.30. VG kommer till match utan mittbacken Miika Tommila som åkte på direkt rött kort i förra matchen mot TuWe och är avstängd i två matcher. För Piffens del står åtminstone Viktor Lindqvist som skadade sig i matchen mot Peimari över.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
Se intervjun i sin helhet här: