Så skapar vi inflyttning

Kommunalvalet. Det finns knappast någon kommun i Finland där man inte skulle arbeta för ökad inflyttning.

Ett blomstrande näringsliv och arbetsplatser utgör grunden för en möjlighet att flytta. En fungerande vardag skapar viljan att flytta.

Det handlar om arbetsplatser och det handlar om att få den service man behöver, då man behöver den.

I Pargas står storindustrin och över tusen små- och medelstora företag för merparten av över 5 000 arbetsplatser i kommunen. Företagens verksamhetsförutsättningar behöver fortsättningsvis tryggas och utvecklas.

Möjligheterna till utbildning är en av de viktigaste faktorerna för inflyttning. Också därför är satsningen på skolor och småbarnspedagogik så viktig.

Just nu går trenden mot ett mer naturnära boende. I Pargas finns många olika alternativ till boende, men alla präglas av en närhet till naturen och havet.

Det är många fritidsboende som nu valt att jobba utgående från sin sommarort, Pargas. Vi ska jobba för att det ska vara ännu smidigare för våra fritidsboende att bli Pargasbor på heltid.

Vad vi behöver göra ytterligare är att också berätta om de styrkor och den diversitet vi har. Vi är alla ambassadörer för vår egen kommun.

Just nu är Pargas i ett bättre läge än många andra kommuner. Det behöver vi utnyttja på ett bra sätt för att skapa efterlängtad inflyttning.

Tomas Björkroth

Gunilla ”Gilla” Granberg
Kommunalvalskandidater,
SFP, Pargas

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*