Seniorums nya utrymmen väntar på besök

Nya lokaler. Minneskoordinator Janina Dahla (t.v.) och servicehandledare Arja Santapukki välkomnar alla besökare till Seniorums nya utrymmen i f.d. posten på Strandvägen 30. Foto: Mikael Heinrichs
Seniorernas rådgivningscentral Seniorum flyttade för ungefär tre veckor sedan till tidigare postens utrymmen på Strandvägen 30.
Ett och annat ska ännu hitta sina slutliga platser, men på det stora hela är man nu klar med flytten.
– Som ställe är den här lokalen på en mycket synligare plats än den förra, så vi hoppas att våra kunder hittar oss. Vi kommer också att få en automatisk dörr som gör det lättare att röra sig t.ex. med rollator, säger servicehandledare Arja Santapukki.
Läget är också lämpligare med tanke på kollektivtrafiken. Busstationen och -hållplatsen är nära, likaså stadens servicepunkt och Fpa:s mottagning.
– Det är enkelt att komma hit till exempel med buss från skärgården och man kan lämna sin packning här hos oss medan man uträttar sina ärenden, tipsar Santapukki.
Den nya lokalen är också aningen rymligare och ljusare. I Seniorum kan kunderna använda dator och läsa dagstidningar. Man kan också avhämta vårdförnödenheter härifrån.
– Vi hyr också ut utrymmen åt olika föreningar och sammanslutningar mot en liten ersättning. Förutom den stora salen har vi också ett mindre mötesrum för 8–10 personer, berättar Santapukki.
Seniorums verksamhet fortsätter som förr och man informerar veckovis om mottagningarna i PK:s föreningsspalt. Nästa större evenemang är invigningen av de nya utrymmena den 6 oktober då man ställer i ordning med dans till levande musik.
– Tanken med Seniorum är att det ska vara en lågtröskelservice dit man kan komma också med mindre frågor man grubblat över, utan att behöva boka tid, säger minneskoordinator Janina Dahla.
Telefonnumret till servicehandledaren är 040-488 5692.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi