Skärifilm hoppas på många nya medlemmar

Filminspelning
I Pargas har det grundats en filmförening som heter Skärifilm. Foto: privat.

För alla entusiaster av film och skärgård har det i Pargas grundats en filmförening som heter Skärifilm.

Primusmotorn bakom Pargas nya filmförening Skärifilm är den finlandssvenska italienaren Araz Jarjis och Åbobon Nina Björkfelt. Björkfelt fungerar som ordförande i föreningen, medan Jarjis är viceordförande. I december ifjol beslöt man sig för att grunda föreningen och nu i dagarna har man precis registrerat föreningen.

– Vi som grundat Skärifilm är alla intresserade av video och fotografering och har varit Jarjis elever vid olika foto- och videokurser i Kombi i Pargas, berättar Björkfelt.

Man vill lyfta fram den vackra och unika skärgården

Skärifilms målsättning är att audiovisuellt presentera intressanta och viktiga personer, saker, projekt och fenomen från skärgården. Tanken är att föreningen ska erbjuda ett brett spektrum av verksamhet med allt från olika utbildningar till gemensamma kvällar där medlemmarna får möjlighet att presentera sina egna filmer. Den som vill ska också få möjlighet att låna föreningens utrustning. Som bäst planerar man en utställning med fotografier från skärgården och Björkfelt uppmanar alla som vill ställa ut sina bilder att bli medlem och anmäla sitt intresse.

– Vi vill föra fram vår vackra och unika skärgård men också föra samman människor som vill skapa eller se filmer, bilder och reportage från skärgården. Vi vill också samarbeta med andra föreningar och kulturaktörer för att nå en större publik.

Intresserade uppmanas ta kontakt

Björkfelt uppmanar alla intresserade att ta kontakt via e-postadressen skarifilm@gmail.com och hon hoppas på att Skärifilm framöver ska kunna erbjuda många intressanta reportage och möten med intressanta människor ute i skärgården. Skärifilm har också en egen Facebook-sida och YouTube-kanal.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*